Kennisbank

Trubendorffer
Home /  Kennis

Welkom bij de kennisbank van Trubendorffer. Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende verslavingen, zoals alcoholverslaving, drugsverslaving, gameverslaving en medicijnverslaving.

Alles over alcohol

Als je het in Nederland over verslaving hebt, gaat het vaak over alcoholverslaving. Ongeveer 10% van de Nederlanders is verslaafd aan alcohol. Doe de alcoholtest en ontdek of jij een alcoholprobleem hebt.

Alles over de gevolgen alcohol

Het gebruik van alcohol heeft allerlei nadelige gevolgen op je lichaam en geest. Waarschijnlijk krijg je de volgende dag last van een kater. Op de lange termijn zijn de gevolgen van overmatig alcoholgebruik ernstiger. Zeker als er sprake is van alcoholisme kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen zelfs blijvende schade aan je gezondheid.

Alles over ontwenningsverschijnselen

Overmatig alcohol drinken heeft allerlei nare gevolgen voor zowel je lichaam als je geest. Wanneer je stopt met het drinken van alcohol, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen, omdat je lichaam aan de alcohol gewend is geraakt. Hier lees je alles over ontwenningsverschijnselen:

Alles over alcoholisme

Alcoholisme is de hel op aarde. Wat is alcoholisme en wanneer ben je een alcoholist? Hier lees je alles over een drankprobleem en hoe je daar hulp bij kan zoeken. Je staat er namelijk niet alleen voor.

Alles over stoppen met alcohol

Alles over verslaving

Je hoort er regelmatig over: mensen die verslaafd zijn. Maar wat is het precies? Een verslaving is een ziekte waarbij je niet meer zonder een bepaald middel of activiteit kunt en daardoor niet meer goed kunt functioneren. Meer weten over verslavingen? Lees hieronder meer.

Alles over seksverslaving

Zowel mannen als vrouwen kunnen seksverslaafd zijn. Wanneer je aan seks verslaafd bent geniet je er meestal niet meer van. Een probleem voor een seksverslaafde is vaak dat seks niet meer bevredigend is. Heb jij dit probleem? Test bij ons of je een seksverslaving hebt.

Alles over drugs

Je kunt niet meer met en je kunt niet meer zonder. Er zijn vele soorten drugs waaraan je zowel lichamelijk als geestelijk verslaafd kunt raken. Hoe sneller jij je drugsverslaving (h)erkent, hoe groter de kans is dat jij deze de baas wordt.

Alle soorten drugs

Er zijn veel soorten drugs met elk een andere bijwerking. Die bijwerkingen kunnen ook nog eens bij iedereen anders zijn. Laat je goed infomeren voordat je iets gebruikt. Lees hieronder alles over allerlei soorten drugs.

Alles over blowen

Omdat hasj en wiet worden gezien als softdrugs, denk je misschien dat het gebruik ervan onschuldig is. Toch kan je ook aan softdrugs verslaafd raken. Doe de cannabistest om erachter te komen of jij een wiet verslaving hebt.

Alles over speed

Speed geeft veel energie en een zelfverzekerd, vrolijk gevoel. De dagen na gebruik kan iemand zich neerslachtig, prikkelbaar en angstig voelen. Vaak een reden om opnieuw te gebruiken. Dat maakt deze drugs verslavend en moeilijk om vanaf te komen. Lees hier meer.

Alles over ketamine

Ketamine (keta) is een dissociatief tripmiddel. Je krijgt hallucinaties en kunt het gevoel ervaren dat lichaam en geest van elkaar gescheiden worden. Lees hier meer over ketamine.

Alles over XTC

Af en toe pilletje nemen tijdens het uitgaan of op een festival, het lijkt onschuldig. Toch kunnen de gevolgen van XTC gebruik groter zijn dan je misschien denkt. Niet alleen is het slecht voor je gezondheid, het kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Lees hier over de gevolgen van XTC.

Alles over GHB

GHB wordt vooral als recreatief middel gebruikt. Je voelt je ontspannen en prettig na gebruik. Angsten en remmingen verminderen en je hebt meer zin in seks. Wist je dat GHB mega verslavend en gevaarlijk is? Kom hier meer te weten over GHB. Wij behandelen zelf geen GHB-verslaving maar helpen je graag goed op weg.

Eetverslaving

Heb je een eetstoornis, dan heb je een ongezonde relatie met eten. Je eet te weinig of kunt juist geen rem zetten op eetbuien. Ook ben je continue bezig met je gewicht en je lichaam. Welke eetstoornis je ook hebt, het heeft altijd negatieve gevolgen op je leven en gezondheid. Lees hier meer over eetstoornissen.

Alles over cocaïne

Ongeveer 1 op de 20 mensen gebruikt wel eens cocaïne (coke). Gebruik van deze stimulerende harddrug kan echter leiden tot een cokeverslaving. Test of jij verslaafd bent met de anonieme cocaïne test van Trubendorffer.

Alles over gameverslaving

Naar schatting zijn bijna 20.000 mensen verslaafd aan gamen. Het gaat vooral om jongens tussen de 12 en 18 jaar. Gameverslaving is inmiddels door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkend als officiële verslaving. Test hier of je een gameverslaving hebt. Hieronder vind je alle artikelen over gameverslaving.

Alles over gokverslaving

Uit onderzoek van het ministerie van Veiligheid en justitie is gebleken dat ongeveer twee derde van de 16 plussers wel eens gokt. 95.700 Nederlanders zijn risico-spelers en bijna 80.000 zijn gokverslaafd. Lees hieronder meer over een gokverslaving.

Internetverslaving

Speelt je leven zich alleen nog af voor een beeldscherm? Dan heb je mogelijk last van een internetverslaving. Met een internetverslaving gebruik je het internet of social media niet als noodzaak of voor de plezier, maar vanuit een ongezonde behoefte. Lees hieronder meer over een internetverslaving.

Alles over medicijnen

Een medicijnverslaving is één van de moeilijkste verslavingen om vanaf te komen. Slaap- en kalmeringstabletten onderdrukken vaak een tijdelijk probleem, waardoor het voor jou moeilijk wordt om ermee te stoppen. Lees hier alles over een medicijnverslaving.

Relatie verslaving

Als je een relatieverslaving hebt, zit je in een schadelijke relatie en je kan of wil daar niet mee stoppen. Doe hier de relatie test en ontdek of jij een relatieverslaving hebt.

Verslaving en depressie

Maar liefst één op de vijf volwassen Nederlanders krijgt in zijn of haar leven een depressie. Wanneer je behalve een depressie ook last hebt van een verslaving, kan dat de behandeling moeilijker maken. Lees hier alles over depressie en verslaving.

Alles over afkicken

Ben je verslaafd en wil je afkicken? Bij ons kun je afkicken zonder opname in een verslavingskliniek. Herstel van je verslaving in je eigen vertrouwde omgeving terwijl je ons bewezen effectieve programma volgt op één van onze behandellocaties. Lees hieronder meer.

Alles over roken

Wie verslaafd is aan roken, is eigenlijk verslaafd aan de nicotine die in sigaretten zit. Nicotine zorgt voor een euforisch gevoel in de hersenen. Een slim trucje om je verslaafd te houden. Lees hieronder meer over een rookverslaving. Wij behandelen geen mensen met een rookverslaving maar helpen je graag goed op weg.

Overige verslavingen