Alcoholpromillage

hoe bereken je die?

De meeste Nederlanders drinken wel eens alcohol en vragen zich af met welk alcoholpromillage rijden nog is toegestaan. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vragen “Hoe wordt het alcoholpromillage gemeten?”, “Met hoeveel alcohol is autorijden de volgende dag toegestaan?” en “Hoeveel ugl is 1 glas bier, wijn of sterke drank?”. Gebruik je regelmatig te veel alcohol? Dan helpen wij je van je verslaving af, terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Alcoholpromillage in het verkeer

Met een te hoog alcoholpromillage is rijden niet toegestaan, omdat je door de alcohol niet goed kunt reageren op gevaarlijke situaties. Tijdens een alcoholcontrole blaas je in een meetapparaat, waarbij het alcoholpromillage in je adem wordt bepaald. Je mag maximaal 0,5‰ als alcoholpromillage hebben, in ugl is dat 220 ugl. Voor beginnende automobilisten geldt een maximum van 0,2‰ oftewel 88 ugl. Na hoeveel alcohol autorijden de volgende dag is toegestaan, is afhankelijk van je alcoholinname en samenstelling. Gemiddeld is 1 glas alcoholhoudende drank na 1,5 uur afgebroken, maar dat wisselt per persoon.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Hoeveel ugl is 1 glas bier, wijn of sterke drank?

Vaak wordt het alcoholpromillage in ugl weergegeven. In een gemiddeld glas alcoholische drank zit 10 ug alcohol. De rest van de vloeistof in je drankje bepaalt het totale volume en het alcoholgehalte. Zo is het alcoholpercentage van bier ongeveer 5%: 10 mL alcohol in 200 mL bier. Een sterke drank met een alcoholpercentage van 35% bevat ook 10 mL alcohol, maar wordt geschonken in een glas van ongeveer 30 mL.


Alcoholverslaving

Als je regelmatig te veel alcohol drinkt, bestaat de kans dat je verslaafd bent geraakt. Schaam je hier niet voor, maar zoek professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Stoppen met alcohol bij Trubendorffer

Is jouw alcoholpromillage regelmatig te hoog? En lukt het je niet om zelf te stoppen met de drank? Bel dan 0800-999 9998 om te bespreken hoe de betrokken medewerkers van Trubendorffer jou kunnen helpen.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou