Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Internetverslaving

Speelt je leven zich alleen nog af voor een beeldscherm? Dan heb je mogelijk last van een internetverslaving. Met een internetverslaving gebruik je het internet of social media niet als noodzaak of voor de plezier, maar vanuit een ongezonde behoefte. Net als bij alle verslavingen is een internetverslaving schadelijk voor je gezondheid, relaties en je werk of studie. Bij een internetverslaving heb je vaak een onderliggende gevoel van leegte en via social media kan je het gevoel krijgen dat deze leegte wordt gevuld. Een ‘like’ geeft je een fijn gevoel, maar deze houdt je ’s avonds niet warm. Omdat het internet tegenwoordig altijd en overal voor je beschikbaar is, kan het heel moeilijk voor je zijn om hier afstand van te nemen. Als dit het geval is, kun je het beste hulp zoeken bij je verslaving om samen je internetverslaving te overwinnen.

Gevaren internetverslaving

Bij een internetverslaving kun je al snel last krijgen van de volgende symptomen: slaaptekort, branderige ogen en RSI. Dit zijn de kleinere problemen. Grotere problemen kan je later last van krijgen. Je dagelijkse werkzaamheden en relaties worden verwaarloosd. Ook kan je last krijgen van een gebrek aan persoonlijke hygiëne en voeding, omdat je niet meer wil stoppen met voor je beeldscherm of telefoon te zitten om te kunnen internetten, chatten, gamen of social media te checken.

Heb ik een internetverslaving?

Als je vaak online bent, hoef je nog geen internetverslaving te hebben. Met deze zelftest kun je snel zien of je last hebt van een serieuze internetverslaving:

  • Kom je ’s nachts soms uit bed om je mail of Facebook te checken?
  • Heb je minder interesse voor je offline bezigheden de laatste tijd?
  • Hoor je van vrienden of familie dat je te vaak online bent?
  • Ben je vaker online dan je zelf wilt?
  • Ga je wel eens stiekem online?
  • Denk je regelmatig aan internet terwijl je niet online bent?
  • Voel je je onrustig als je lange tijd niet online kunt?
  • Check jij je mail of twitter wel eens op gevaarlijke plekken, zoals in het verkeer?
  • Heb je een probleem om offline te gaan tijdens het eten?

Heb je op de bovenstaande vragen op 3 of meer vragen ‘ja’ geantwoord en maak je je zorgen? Misschien zit je in de gevarenzone voor een internetverslaving. Dan heb je hulp bij je verslaving nodig. Trubendorffer kan je helpen bij je internetverslaving, die wordt vergoed vanuit je verplichte basisverzekering. Bij Trubendorffer werken ervaringsdeskundige en hoogopgeleide psychologen, verslavingsartsen, psychiaters en maatschappelijk werkers. Zij kunnen jou helpen!

Bel 0800-999 999 8voor een eerste gesprek.

bel vandaag