Internetverslaving

Net zo verslavend als drugs

Speelt je leven zich alleen nog af voor een beeldscherm? Dan heb je mogelijk last van een internetverslaving. Met een internetverslaving gebruik je het internet of social media niet als noodzaak of voor de plezier, maar vanuit een ongezonde behoefte. Een internetverslaving is de meest voorkomende verlsaving onder jongeren. Wij kunnen je hulp bieden bij een internetverslaving. Plan nu jouw intake of bel ons op 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een internetverslaving?

Net als bij alle verslavingen is een internetverslaving schadelijk voor je gezondheid, relaties en je werk of studie. Bij een internetverslaving heb je vaak een onderliggende gevoel van leegte en via social media kan je het gevoel krijgen dat deze leegte wordt gevuld. Een ‘like’ geeft je een fijn gevoel, maar deze houdt je ’s avonds niet warm.

Omdat het internet tegenwoordig altijd en overal voor je beschikbaar is, kan het heel moeilijk voor je zijn om hier afstand van te nemen. Als dit het geval is, kun je het beste hulp zoeken bij je verslaving om samen je internetverslaving te overwinnen.


Symptomen internetverslaving

Bij een internetverslaving kun je al snel last krijgen van de volgende symptomen: slaaptekort, branderige ogen en RSI. Dit zijn de kleinere problemen. Grotere problemen kan je later last van krijgen. Je dagelijkse werkzaamheden en relaties worden verwaarloosd. Ook kan je last krijgen van een gebrek aan persoonlijke hygiëne en voeding, omdat je niet meer wil stoppen met voor je beeldscherm of telefoon te zitten om te kunnen internetten, chatten, gamen of social media te checken.


Heb ik een
internetverslaving?


Als je vaak online bent, hoef je nog geen internetverslaving te hebben. Met deze zelftest kun je snel zien of je last hebt van een serieuze internetverslaving:

  • kom je ’s nachts soms uit bed om je mail of Facebook te checken?
  • heb je minder interesse voor je offline bezigheden de laatste tijd?
  • hoor je van vrienden of familie dat je te vaak online bent?
  • ben je vaker online dan je zelf wil?
  • ga je wel eens stiekem online?
  • denk je regelmatig aan internet terwijl je niet online bent?
  • voel je je onrustig als je lange tijd niet online kunt?
  • check jij je mail, Twitter of WhatsApp wel eens op gevaarlijke plekken, zoals in het verkeer?
  • heb je een probleem om offline te gaan tijdens het eten?

Afkickverschijnselen internet

De afkickverschijnselen van een internetverslaving kunnen net zo heftig zijn als bij een drugsverslaving. Zware internetgebruikers kunnen last krijgen van depressie en stemmingswisselingen. Dat maakt stoppen met of minder internetten voor zware internetgebruikers een lastige opgave.


Hulp bij een internetverslaving

Heb je op de bovenstaande vragen op 3 of meer vragen ‘ja’ geantwoord en maak je je zorgen? Misschien zit je in de gevarenzone voor een internetverslaving. Dan heb je hulp bij je verslaving nodig.

Wij kunnen je helpen bij je internetverslaving, die wordt vergoed vanuit je verplichte basisverzekering. Bij Trubendorffer werken ervaringsdeskundige en hoogopgeleide psychologen, verslavingsartsen, psychiaters en maatschappelijk werkers. Zij kunnen jou helpen!

Wist je dat wij niet alleen ambulante hulp bieden maar ook online therapie? Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je even effectief van je verslaving afhelpen via onze online behandelingen. Je hebt dan via beeldbellen contact met je behandelaar. Daarnaast krijg je opdrachten en filmpjes opgestuurd zodat je thuis verder kan werken aan je verslaving. Neem vandaag nog contact met ons op en kom van je internet verslaving af, bel 0800-999-999-8

Jouw situatie bespreken? Je mag altijd bellen.

Sharon
Trubendorffer

Ik ben behandeld voor mijn internetverslaving op de locatie in Den Haag en het heeft me mijn leven teruggeven. Ik had nooit verwacht dat ik niet meer zo afhankelijk zijn van mijn telefoon en internet. Elk moment zat ik op dat ding. Zelfs tijdens het rijden keek ik continue naar mijn telefoon. WhatsApp, voetbalnieuws, Facebook, Instagram. Dankzij Trubendorffer ben ik weer vrij en kan ik weer genieten van de dingen om mij heen. Zelfs nu ik uit behandeling ben kom ik nog regelmatig langs voor zelfhulpgroepen om mijn ervaringen te delen. Als het mij lukt is het echt voor iedereen mogelijk.
- Mark
Categorie: Internetverslaving