Wietverslaving Stoppen met wiet

Wiet (of weed, cannabis, hasj) geldt in Nederland als softdrug. Je zou denken dat het dus minder schadelijk is. Toch kan je wel degelijk verslaafd raken aan wiet. Je wordt op den duur vaak totaal afhankelijk. Doordat je wiet vaak in combinatie met tabak rookt, is stoppen met blowen vaak extra moeilijk.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Waarom stoppen met een wietverslaving?

Wiet maakt je kalm, het is een downer. Je wordt minder actief, minder daadkrachtig. En blow je extreem veel, dan verlies je geheugen, concentratie en de mogelijkheid om informatie op te nemen. Je denkt zelf dat je veel creatiever bent. In werkelijkheid lijden je prestaties altijd onder een wietverslaving. Het wordt steeds moeilijker voor je om in de maatschappij te functioneren met een cannabisverslaving.


Symptomen langdurig wietgebruik

Bovendien loop je door langdurig wietgebruik kans op depressiviteit (klinkt dat bekend?), psychoses en bipolaire aandoeningen. Onrust en slapeloosheid zijn zeer gebruikelijk bij een wietverslaving. Bij blowen krijg je meer teer binnen dan als je alleen tabak rookt. Teer is zeer schadelijk voor je longen.

Heb ik een
wietverslaving?

Wil je weten of je verlsaafd bent aan wiet? Blowen leidt niet altijd tot problemen, maar het kán wel. Je bent verslaafd aan wiet als je:

  • steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect
  • meer gebruikt dan je eigenlijk van plan bent
  • hebt geprobeerd te stoppen maar hebt gefaald
  • een groot deel van de dag bezig bent met wiet
  • vaak alleen blowt

Herken jij je in deze sympomen van een wietverslaving? Dan is het verstandig om hulp te zoeken, je hoeft alleen maar te bellen.

Al een flinke tijd worstelde ik met een wietverslaving. Op het moment dat ik hier iets aan wilde gaan doen, brak het coronavirus uit. Over online therapieën was ik enigszins sceptisch; zou dit net zo effectief kunnen zijn als face-to-face behandelingen? Toch ging ik ervoor en het resultaat was precies waar ik naar streefde: een verslavingsvrij leven!
- Vince

Stoppen met je wietverslaving

We  hebben veel ervaring met wietverslaafden. Onze behandelingen zijn bijna altijd succesvol. En wat heel prettig is, elke behandeling wordt automatisch vergoed via je basisverzekering (je betaalt alleen je eigen risico). Je kunt nu meteen een afspraak maken voor een eerste gesprek. Wil je stoppen? Begin vandaag en vraag hier om advies!

Onze behandelingen zijn zowel fysiek op één van onze locaties als online waar en wanneer jij wil via beeldbellen te volgen. Wil je van je wietverslaving afkomen? Volg onze behandeling op een manier die voor jou prettig is. Onze online behandeling is net zo effectief als onze ambulante behandeling. Bel 0800-999-999-8 en zet de eerste stap.

☎ Praat nu met een deskundige
Een jaar geleden stond ik voor de rechter. Zal ik even uitleggen wat er is gebeurd? Vijf maanden ervoor was ik met mijn ‘vrienden’ aan het blowen. Je weet wel, stoer doen en genieten van je high. Dit heeft me tot acties gedreven die ik nooit van mezelf had verwacht. Daar stond ik dan, nu niet meer zo stoer.

Ik stond op het punt om mijn hele leven weg te gooien. Ik besefte dit dondersgoed. Nog één laatste kans had ik. Ik koos voor Trubendorffer en belde ze op. Meteen werd ik begrepen en anderhalve week later kon ik al terecht voor een intake gesprek. Ik voelde mij hier op mijn gemak. De sfeer was prettig en de behandelaar begreep mijn problemen.

De behandeling van mijn wietverslaving werkte subliem. Ik kreeg mijn leven weer op de rails en kon dagelijks werken aan mijn herstel zonder naar een kliniek te hoeven gaan. Tijdens mijn behandelingen kreeg ik te horen waarom ik gebruikte, wat dit veroorzaakte en hoe ik dit kon voorkomen. Ik kan weer vooruit kijken en ja, hierop ben ik erg trots!

- Yannick
Categorie: Wietverslaving