Wietverslaving

Verslaafd aan wiet

Wiet (of weed, cannabis, hasj) geldt in Nederland als softdrug. Je zou denken dat het dus minder schadelijk is. Toch kan je wel degelijk verslaafd raken aan wiet. Je wordt op den duur vaak totaal afhankelijk. Doordat je wiet vaak in combinatie met tabak rookt, is stoppen met blowen vaak extra moeilijk. Als je wil stoppen met je wietverslaving of cannabisverslaving, heb je de juiste hulp nodig. Wij staan voor je klaar. Plan nu jouw intake of bel ons op 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waarom stoppen met een wietverslaving?

Wiet maakt je kalm, het is een downer. Je wordt minder actief, minder daadkrachtig. En blow je extreem veel, dan verlies je geheugen, concentratie en de mogelijkheid om informatie op te nemen. Je denkt zelf dat je veel creatiever bent. In werkelijkheid lijden je prestaties altijd onder een wietverslaving. Het wordt steeds moeilijker voor je om in de maatschappij te functioneren met een cannabisverslaving.


Symptomen cannabisverslaving

Bovendien loop je door langdurig wietgebruik kans op depressiviteit (klinkt dat bekend?), psychoses en bipolaire aandoeningen. Onrust en slapeloosheid zijn zeer gebruikelijk bij een wietverslaving. Bij blowen krijg je meer teer binnen dan als je alleen tabak rookt. Teer is zeer schadelijk voor je longen. Wil je weten of je verslaafd bent aan wiet? Blowen leidt niet altijd tot problemen, maar het kán wel.

De belangrijkste symptomen van een wietverslaving:

  • je hebt steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect
  • je meer gebruikt dan je eigenlijk van plan bent
  • je hebt geprobeerd te stoppen maar hebt gefaald
  • je bent een groot deel van de dag bezig bent met wiet
  • je blowt vaak alleen

Herken jij je in deze symptomen van een wietverslaving? Dan is het verstandig om hulp te zoeken, je hoeft alleen maar te bellen.


Stoppen met je wietverslaving

Onze (ervarings)deskundigen hebben veel ervaring met wietverslaafden. Onze behandelingen zijn bijna altijd succesvol. En wat heel prettig is, elke behandeling wordt automatisch vergoed via je basisverzekering (je betaalt alleen je eigen risico). Je kunt nu meteen een afspraak maken voor een eerste gesprek. Wil je stoppen met je verslaving aan wiet? Begin vandaag en vraag hier om advies.


Aanmelden voor behandeling

Onze behandelingen zijn zowel fysiek op één van onze locaties als online waar en wanneer jij wil via beeldbellen te volgen. Wil je van je wietverslaving afkomen? Volg onze behandeling op een manier die voor jou prettig is. Onze online behandeling is net zo effectief als onze ambulante behandeling. Bel 0800-999-999-8 en zet de eerste stap.

Jouw situatie bespreken? Je mag altijd bellen.

Sharon
Trubendorffer

Een jaar geleden stond ik voor de rechter. Zal ik even uitleggen wat er is gebeurd? Vijf maanden ervoor was ik met mijn ‘vrienden’ aan het blowen. Je weet wel, stoer doen en genieten van je high. Dit heeft me tot acties gedreven die ik nooit van mezelf had verwacht. Daar stond ik dan, nu niet meer zo stoer.

Ik stond op het punt om mijn hele leven weg te gooien. Ik besefte dit dondersgoed. Nog één laatste kans had ik. Ik koos voor Trubendorffer en belde ze op. Meteen werd ik begrepen en anderhalve week later kon ik al terecht voor een intake gesprek. Ik voelde mij hier op mijn gemak. De sfeer was prettig en de behandelaar begreep mijn problemen.

De behandeling van mijn wietverslaving werkte subliem. Ik kreeg mijn leven weer op de rails en kon dagelijks werken aan mijn herstel zonder naar een kliniek te hoeven gaan. Tijdens mijn behandelingen kreeg ik te horen waarom ik gebruikte, wat dit veroorzaakte en hoe ik dit kon voorkomen. Ik kan weer vooruit kijken en ja, hierop ben ik erg trots!

- Yannick
Categorie: Wietverslaving