Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Relatieverslaving

Als je een relatieverslaving hebt, zit je in een schadelijke relatie en je kan of wil daar niet mee stoppen. Kenmerkend voor een relatieverslaving is lichamelijk of geestelijk geweld en een gebrek aan respect en liefde in een relatie. De heftige gevoelens die je voelt tijdens de relatie, worden vaak door de relatieverslaafde ten onrechte als liefde geïnterpreteerd. Voor de buitenwereld is het probleem erg duidelijk, terwijl jij (en meestal zijn dit vrouwen) het probleem ontwijkt.

Gevaren relatieverslaving

Je kan een relatieverslaving vergelijken met een progressieve ziekte. Vanuit zichzelf wordt dit niet beter en het zal alleen maar slechter worden. Om de heftige emoties te onderdrukken, ontstaan er naast je relatieverslaving vaak ook alcohol-, drugs-, of eetverslavingen. Je hebt gevoelens van leegte, schaamte, schuld en zelfhaat. Deze kunnen snel de overhand krijgen en hebben depressiviteit, suïcidale gedachten en vele andere psychische problemen tot gevolg.

Hoe herken je een relatieverslaving?

Als je in een relatieverslaving zit, dan zal je meestal ontkennen dat je een probleem hebt. Het is daarom ook voor vrienden en familie belangrijk om goed op te letten en geïnformeerd te zijn. Kenmerken van een relatieverslaving zijn:

  • je praat het gedrag van je partner goed
  • je geeft jezelf de schuld van problemen
  • je investeert teveel in een relatie
  • vaak val je op partners die geen volwassen relatie willen aangaan
  • de relatie is een obsessie voor je geworden
  • vrienden en familieleden adviseren je om de relatie te stoppen maar de relatieverslaafde slaagt hier niet in

Trubendorffer behandelt relatieverslavingen

Wanneer je jezelf herkent in bovenstaande punten is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Bij Trubendorffer hebben we veel ervaring met relatieverslavingen. We hebben geen wachttijden, dus je kunt al direct beginnen met je behandeling! Wat ook heel fijn is, elke behandeling wordt automatisch vergoed via je basisverzekering*.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Intake