Gokverslaving

verslaafd aan gokken

Heb jij het gokken nog onder controle of heeft het gokken jou onder controle? Gokken zit in de menselijke aard en gokken is zelfs een succesfactor voor ondernemers. Maar wanneer je gokken een dwangmatig karakter krijgt, noemen we dit een gokverslaving. Je hebt geen plezier meer tijdens het gokken, en zowel winnen als verliezen is een reden voor je om door te gaan en meer geld in te zetten. Je komt als gokverslaafde waarschijnlijk in geldproblemen die je met gokken weer probeert op te lossen. Speel niet langer meer met je toekomst en zet vandaag de eerste stap naar je behandeling. Plan nu jouw intake of bel ons op 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een gokverslaving?

Een spelletje poker is niet altijd een probleem, maar als je geen dag zonder kunt is het dit wel. Als je een gokverslaving hebt denk je alleen nog maar aan gokken. Daardoor verliest je de realiteit uit het oog. Het spel is veel meer dan een spel, het is een obsessie geworden.

Gevolgen van een gokverslaving

Behalve gokschulden heb je met een gokverslaving nog andere gevaren schuilen, zoals depressiviteit en suïcidale gedachten. Je hebt schaamte over je gokverslaving en dit kan ertoe leiden dat je geen contact meer zoekt met de buitenwereld. In sommige gevallen kan je overgaan tot drank- en drugsgebruik. De combinatie van deze situatie zorgt ervoor dat je gokverslaving lastig is om te behandelen. Het is daarom verstandig dat je zo snel mogelijk hulp zoekt voor je gokverslaving.


Heb ik een
gokverslaving?

Je merkt dat je steeds vaker gaat gokken. En het gaat om steeds grotere bedragen. Je vind het gokken niet eens leuk meer, maar je hebt het gevoel dat je moet. Een gokverslaving kan je leven gaan beheersen en zorgen voor geldproblemen.

Je hebt mogelijk een gokverslaving als je:

  • voortdurend denkt aan gokken
  • langer en vaker gokt dan je van plan was
  • blijft doorgaan met gokken tot je laatste geld op is
  • niet zelfstandig kan stoppen met gokken
  • geld leent om te kunnen gokken
  • gokt om je financiële verplichtingen te kunnen betalen
  • bij stoppogingen last krijgt van: slapeloosheid, paniekreacties, geïrriteerd raakt en hoofdpijn krijgt

Ben je in een neerwaartse spiraal terechtgekomen? Of ben je bang dat dit gaat gebeuren? Dan zijn wij er om je te helpen.


Hoe kunnen wij je helpen met het oplossen van je gokverslaving?

Als je denkt dat je te maken hebt met een gokverslaving, dan kunnen wij je helpen met intensieve en bewezen effectieve behandelingen om van je gokverslaving af te komen. Wij zijn ervaren in het bieden van hulp bij gokverslaving en werken met professionele en deskundige hulpverleners.

Onze behandelingen voor je gokverslaving kan je op twee manieren volgen. We bieden ambulante behandelingen. Dit wil zeggen dat je een paar keer per week op één van onze behandellocaties langskomt voor een gesprek met je behandelaar terwijl je thuis blijft wonen. Hierdoor kun je je geleerde vaardigheden direct gebruiken in de samenleving. Ook bieden we online therapie aan. Dit wil zeggen dat je via beeldbellen gesprekken voert met je behandelaar. Daarnaast ontvang je opdrachten en filmpjes om thuis verder te werken aan je verslaving. Kom van je gokverslaving af dankzij onze online behandelingen.

Jouw situatie bespreken? Je mag altijd bellen.

Sharon
Trubendorffer

Het heeft mij letterlijk bijna alles gekost voordat ik doorhad dat ik een gokverslaving had. Ik had geen cent meer over. Toch had ik het niet door. Ach, soms verlies ik wat en soms win ik. Uiteindelijk bleek ik alleen maar te verliezen.

Als ik nu terugkijk op deze periode zie ik in dat ik enorm vast zat in de rush van het gokken. Ik dacht dat ik alles goed voor elkaar had. Nu zie ik in dat ik enorm fout zat. De behandelingen waren dan ook niet makkelijk voor me. Het was confronterend. Dit heb ik nodig gehad om weer de oude te worden. Ik ben hiermee nog steeds dagelijks bezig en ik ga nog steeds meerdere keren per week naar meetings. Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal heb en werk hard aan alles wat ik heb verloren.

- Murat
Categorie: Gokverslaving