De meest gestelde vragen

Over de behandeling bij Trubendorffer

Kan ik mijn zoon/dochter/vader/moeder/vriend/vriendin aanmelden voor behandeling?

Als naaste van een verslaafd persoon kun je jouw dierbare niet aanmelden voor een behandeling vanwege de privacywetgeving. Bij een behandeling voor verslaving en/of dubbele diagnose is het tevens belangrijk dat de persoon zelf gemotiveerd is om ervoor te gaan.

Hoe verloopt het aanmeldproces?

In onderstaande afbeelding is gevisualiseerd hoe het aanmeldproces verloopt wanneer jouw naaste zich aanmeldt voor een behandeling bij Trubendorffer.

Wat kost een behandeling?

De behandeling bij Trubendorffer wordt vergoed door de basisverzekering. Jouw naaste hoeft zelf dus geen bijdrage aan de behandeling te leveren, op het wettelijk verplichte eigen risico na. Dat bedraagt in 2024 €385,- tenzij door de cliënt zelf gekozen is voor een hoger eigen risico.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wanneer de behandeling van start gaat, is het allereerst belangrijk dat gestopt wordt met de gedrags- en stemming veranderende middelen en/of gedragingen gedurende de behandeling. Cliënten dienen in ons opzicht abstinent te zijn om te kunnen werken aan herstel.

De behandeling van Trubendorffer bestaat uit:

  • Individuele behandelsessies met de behandelaar
  • Groepstherapie
  • Het bezoeken van zelfhulpgroepen
  • Online contactmomenten met de behandelaar

Onze behandeling is ambulant, jouw naaste wordt dus niet opgenomen in een kliniek maar blijft wonen in de eigen woonomgeving en bezoekt wekelijks één van onze behandellocaties voor de behandelmomenten. Op deze manier kan jouw naaste de geleerde vaardigheden direct toepassen in het dagelijks leven. Dit verkleint de kans op een terugval.

De behandeling bij Trubendorffer duurt 12 weken met mogelijkheid tot verlenging indien nodig.

Meer over onze werkwijze vind je hier.

Wat zijn de wachttijden bij Trubendorffer?

De gemiddelde wachttijd tot intake en tot de start van de behandeling per behandellocatie is te zien op deze pagina. Cliënten kunnen na de intake direct starten met het volgen van groepsbehandelingen bij Trubendorffer.