Gameverslaving

herken de symptomen

Experts schatten dat er enkele tienduizenden mensen te kampen hebben met een of andere vorm van gameverslaving. Het uit zich doordat je dwangmatig en obsessief bezig bent met gamen en ondertussen jezelf en je werk of studie verwaarloost. Als je stopt met gamen kan je lijden aan onthoudingsverschijnselen zoals depressiviteit en angstaanvallen. Wij kunnen je hulp bieden bij een gameverslaving. Plan nu jouw intake of bel ons op 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de gametest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Gevaar van gameverslaving

Met een computer- of gameverslaving zet je alles opzij om te blijven gamen of zo snel mogelijk weer te gamen. Dat kost je uiteindelijk je gezinsleven, vriendschappen, werk of studie. En je krijgt mogelijk ook last van hoofdpijn en slapeloosheid. Er zijn zelfs gevallen waarbij het veelvuldig spelen van een op het oog onschuldige game epileptische aanvallen opgewekt heeft. Daarom: laat je professioneel helpen met je gameverslaving.


Wanneer heb je
een gameverslaving?

Je kunt best veel gamen zonder dat je direct een probleemgeval bent. Let in elk geval op de volgende symptomen van een gameverslaving:

  • onophoudelijk hetzelfde spel spelen
  • grote irritatie, zelfs razernij als je wordt gestoord bij het gamen
  • je denkt ook aan je spel als je niet speelt
  • je slaapt slecht en je speelt de game in je hoofd uit
  • éénzaamheid
  • je verwaarloost mensen en taken

Zelftest
gameverslaving

Als je op een feestje bent, bij een etentje of andere sociale gelegenheid is dat voor veel mensen iets positiefs. Voor jou kan het betekenen dat je minder tijd hebt om te gamen. Jij zit met een gezicht als een oorwurm tussen al die lachende mensen. Maak jij je zorgen dat jijzelf of iemand van je familie last heeft van gameverslaving? Doe de test.

  • is het moeilijk om je los te maken van het spel waar je mee bezig bent?
  • ben je tijdens een etentje met je gedachten afwezig en heb je totaal geen zin om de feestelijkheden bij te wonen?
  • speel je tot diep in de nacht door? En merk je dat je overdag moe en lusteloos bent?
  • je zondert je tijdens feestjes vaak af en je maakt moeilijk contact met andere mensen?
  • word je kwaad als iemand je vraagt even te stoppen met gamen?
  • verzin je excuses om eerder van tafel te kunnen bij het eten?

Met een gameverslaving test kun je testen of jij mogelijk gameverslaafd bent. Antwoord je op meer dan drie vragen met ja, dan is er de kans dat je te maken hebt met een gameverslaving.


Behandeling gameverslaving

Ga de confrontatie met jezelf of je familielid aan. Trubendorffer kan een gameverslaafde helpen met bewezen effectieve behandelingen.

Wij bieden ambulante verslavingszorg om van je gameverslaving af te komen. Dit wil zeggen dat je een paar keer per week op één van onze locaties langskomt voor een gesprek met je behandelaar. Maar wist je dat onze online therapie net zo effectief is om van je gameverslaving af te komen. Je hebt dan via beeldbellen gesprekken met je behandelaar. Daarnaast krijg je opdrachten en filmpjes opgestuurd om thuis verder te kunnen werken aan je verslaving. Wil je van je gameverslaving afkomen dankzij onze online therapie? Neem dan gauw contact met ons op via 0800-999-999-8

Jouw situatie bespreken? Je mag altijd bellen.

Sharon
Trubendorffer

Mijn partner was eigenlijk al jaren verslaafd aan gamen. Het was altijd zo dat ik zonder mijn partner naar bed ging, omdat hij nog even een potje wilde gamen. Dit bleef echter niet bij één potje. Hij kon gerust tot 4 uur ’s nachts gamen. Ik heb jaren geprobeerd met hem te praten. We zijn zelfs tijdelijk uit elkaar gegaan. Toch weer proberen omdat de liefde zo diep zat.

Op een gegeven moment vond ik het genoeg en ben ik samen met mijn schoonzusje gaan zoeken op het internet. Aangezien mijn partner een drukke baan heeft en niet zomaar kan stoppen met zijn werk hebben we voor een ambulante behandeling gekozen. Zo kon mijn partner gewoon blijven doorgaan met werken. Twee weken later kon hij terecht voor een intake. Het ging allemaal zo snel.

De sessies, trainingen, gesprekken heeft hij als zeer fijn ervaren. Hij heeft er een hoop van geleerd. Daarnaast heeft Trubendorffer mij ook netjes elke week op de hoogte gehouden. Ik kan iedereen, die een verslaving heeft in welke vorm dan ook, echt aanraden contact op te nemen met Trubendorffer.

- Carla
Categorie: Gameverslaving