Ervaringen

van naasten

Mijn vriend Mick was een aantal jaren lang verslaafd aan cocaïne. Zijn verslaving en de gedragingen die daarbij kwamen kijken, hebben onze relatie heel erg moeilijk gemaakt. Persoonlijk vond ik het erg zwaar met iemand te leven die lange tijd zijn probleem ontkende en daardoor ook weigerde hulp te zoeken. Niet alleen hij maar ook ik ging eraan onderdoor. Daardoor besloot ik een tijdje bij hem weg te gaan. Dit leek voor Mick een soort wake-up call. Na ongeveer drie weken uit elkaar te zijn stond hij namelijk bij mij voor de deur met een spijtbetuiging én de mededeling dat hij hulp gezocht had voor zijn verslaving. Hij had een intakegesprek gehad bij Trubendorffer en kon over twee weken starten met zijn behandeling.

Dit voelde echt als een omslagpunt. Nadat Mick een tijdje gestart was met de behandeling vroeg hij mij of ik eens mee wilde naar een behandelsessie. Dat wilde ik zeker! Het was heel fijn om samen in gesprek te gaan met zijn behandelaar. Hij zag precies wat er niet goed ging in de dynamiek tussen ons met betrekking tot de verslaving. Daarna ben ik nogmaals mee geweest en deze sessies hebben ontzettend goed bijgedragen aan het doorbreken van onze patronen. Dankzij Trubendorffer is Mick nu al bijna 9 maanden clean en weet ik goed hoe ik als partner een stimulerende rol kan spelen bij zijn herstel. Ik ben Trubendorffer heel dankbaar voor de mooiste en beste verandering in Mick zijn leven (en daarmee ook in het mijne) tot nu toe: herstel van verslaving.

- Zoë

 

Dat ook ik zo betrokken werd bij de behandeling van mijn dochter, dat heeft voor mij als moeder echt al het verschil gemaakt. Als naaste weet je vaak niet wat je overkomt wanneer iemand die je kent, waar je van houdt, te maken krijgt met verslaving.

Ik heb van dichtbij meegemaakt wat de behandeling bij Trubendorffer met mijn dochter deed. De gesprekken met het personeel van Trubendorffer hebben niet alleen haar leven beter gemaakt, maar ook dat van mij. Ik stond niet aan de zijlijn toe te kijken, maar was betrokken bij de stappen die mijn dochter onderging tijdens de behandeling. Mijn dochter was volledig vrij in de keuze mij bij de behandeling te betrekken, maar voor haar deed dit veel goeds.

Ik snap nu beter waar mijn dochter doorheen heeft moeten worstelen. De boosheid van eerst heeft nu plaatst gemaakt voor begrip. Ook ik heb veel geleerd de afgelopen tijd. Daar ben ik de medewerkers van Trubendorffer dankbaar voor.

- Trudy