Afkickkliniek

meestal niet nodig

Een afkickkliniek bezoeken is meestal niet nodig als je verslaafd bent aan alcohol of drugs. Bij Trubendorffer word je in je eigen omgeving geholpen om van je verslaving af te komen. In enkele gevallen is een lichamelijke detox wel nodig. Als dit het geval is kun je contact opnemen met Fundamentum. Na de detoxbehandeling is het dan weer mogelijk om aan te sluiten bij het ambulante behandelprogramma van Trubendorffer. Plan nu een intake en wij adviseren je over jouw behandeling.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wat is een afkickkliniek?

Behandelingen van Trubendorffer, hulp bij verslaving en dubbele diagnose, zijn persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven zo intact te laten. Hoe anders is dat bij opname in een afkickkliniek. Hier worden verslaafden onvoldoende voorbereid op terugkeer in de maatschappij. Een afkickkliniek is een plek waar je wordt opgenomen en moet blijven slapen, bij ons is dat niet het geval.

Bij ons vinden behandelingen daarom plaats op een behandellocatie bij jou in de buurt. Je kan gewoon thuis slapen en daarnaast je dagelijkse bezigheden blijven doen. De kosten van onze professionele behandeling worden vergoed door alle zorgverzekeraars.


Een behandeling op maat maar niet in een afkickkliniek

Wij kiezen voor intensieve, ambulante gesprekstherapie met een vaste behandelaar. De gesprekken vindt plaats op één van onze behandellocaties, via telefoon, beeldbellen en e-mail. Veel flexibeler dan behandeling in een afkickkliniek, waar jij je volledig moet aanpassen aan een opgelegd schema en dagritme. Daarnaast doe je bij ons mee aan groepstherapieën en zelfhulpgroepen op de behandellocatie. Je slaapt gewoon thuis en je wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk door te gaan met je normale activiteiten, zoals werken of studeren. Je wordt dus niet opgenomen in een afkickkliniek en niet uit je dagelijkse routine gehaald.


Wat kost een afkickkliniek?

Voor verslavingszorg ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering. Toch wordt deze zorg niet bij elke behandelaar (geheel) vergoed. Wel bij Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose. De zorg die wij bieden, wordt altijd en volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Dit geldt voor alle Nederlandse verzekerden. Wij leveren specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Houd wel rekening met het wettelijk verplichte eigen risico voor je zorgkosten. Heb je dit eigen risico voor je zorgkosten nog niet geheel gebruikt, dan brengt je zorgverzekeraar dit bij jou in rekening.


Geen afkickkliniek in het buitenland

Bij ons kun je de behandeling om van je verslaving af te komen, volgen op de plek waar je woont en/of werkt. Onze behandelingen vinden immers niet plaats in een afkickkliniek. Wij behandelen je op één van onze behandellocaties in Nederland. Je wordt niet uit je vertrouwde omgeving gehaald en in een afkickkliniek in het buitenland geplaatst. Ze zijn er wel, klinieken in bijvoorbeeld Portugal, Schotland en Zuid-Afrika. Maar na verblijf in zo’n afkickkliniek vallen mensen vaak in een zwart gat. Terugkeer naar je normale ritme is vaak heel lastig en vergroot de kans op terugval.


Stoppen met alcohol of drugs zonder afkickkliniek

De allereerste stap om af te rekenen met je verslaving, is een afspraak maken voor een intake op één van onze behandellocaties. Je krijgt direct een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft voor niet-behandelinhoudelijke zaken. Onze intake office is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Wij behandelen onder andere alcohol- wiet-, cocaïne-, speedverslavingen. Heb je een zware drugsverslaving aan bijvoorbeeld heroïne of Crystal meth dan is onze behandeling niet geschikt. Voor alle andere verslavingen kun je bij ons terecht. Bellen voor advies mag altijd, wij beantwoorden al jouw vragen en adviseren je over hoe je van je verslaving af kan komen.

Voor meer informatie over ambulant van je verslaving afkomen en dus niet in een verslavingskliniek kun je contact opnemen met Trubendorffer.

☎ Praat nu met een deskundige