Afkickkliniek

Afkicken op jouw manier

Een afkickkliniek bezoeken is niet altijd nodig als je verslaafd bent aan alcohol of drugs. Bij Trubendorffer word je in je eigen omgeving geholpen om van je verslaving af te komen. In enkele gevallen is een lichamelijke detox wel nodig. Wij kunnen je hiervoor doorverwijzen naar organisaties die zich hierin specialiseren. Na de detoxbehandeling is het dan weer mogelijk om aan te sluiten bij het ambulante behandelprogramma van Trubendorffer. Plan nu een intake en wij adviseren je over jouw behandeling.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wat is een afkickkliniek?

De ambulante behandelingen van Trubendorffer, hulp bij verslaving en dubbele diagnose, zijn persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven zo intact mogelijk te laten. Voor veel verslaafde sluit onze behandeling erg goed aan, maar soms is opname in een afkickkliniek toch nodig. Opname in een afkickkliniek heeft zo zijn voor- en nadelen. Je kan je tijdens een opname makkelijker focussen op je herstel zonder afleiding van buitenaf. Daarentegen is het na opname vaak lastiger om in het dagelijks leven bezig te blijven met je herstel.

In sommige gevallen, zoals bij een alcohol-, drugs- of medicijnverslaving kan een opname voor bijvoorbeeld een korte detox behandeling bevorderlijk zijn voor je herstel. Na zo’n opname kan je de rest van je behandeling volgen via onze ambulante behandelmethode. Zo leer je ook omgaan met je herstel in het dagelijks leven. Wanneer je wilt weten welke behandeling het beste is voor jou, kan je contact opnemen met onze medewerkers. Zij denken met je mee en verwijzen je zo nodig door.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Een behandeling op maat

Wij kiezen voor intensieve, ambulante behandeling met een vaste behandelaar. De gesprekken vinden plaats op één van onze behandellocaties, via telefoon, beeldbellen en e-mail. Wat maakt dat een behandeling bij ons vaak erg flexibel is een aan te passen aan jouw dagelijkse leven. Daarnaast doe je bij ons mee aan groepstherapieën en zelfhulpgroepen op de behandellocatie. Je slaapt gewoon thuis en je wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk door te gaan met je normale activiteiten, zoals werken of studeren. Je wordt dus niet opgenomen in een afkickkliniek en niet uit je dagelijkse routine gehaald.


Wat kost een afkickkliniek?

Voor hulp bij verslaving ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering. Toch wordt deze zorg niet bij elke behandelaar (geheel) vergoed. Wel bij Trubendorffer. De zorg die wij bieden, wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Dit geldt voor alle Nederlandse verzekerden. Wij leveren specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Houd wel rekening met het wettelijk verplichte eigen risico voor je zorgkosten. Heb je dit eigen risico voor je zorgkosten nog niet (geheel) gebruikt, dan brengt je zorgverzekeraar dit bij jou in rekening.


Een afkickkliniek in Nederland

Bij ons kun je de behandeling om van je verslaving af te komen, volgen op één van onze behandellocaties in de buurt waarvan je woont en/of werkt. Onze behandelingen vinden immers niet plaats in een afkickkliniek. Wij behandelen je dus op één van onze behandellocaties in Nederland. Je wordt niet uit je eigen omgeving gehaald. Wanneer blijkt dat je een detox behandeling nodig hebt, zorgt dit ervoor dat je tijdelijk niet thuis kan wonen, maar in een kliniek in Nederland of het buitenland verblijft. Klinieken in bijvoorbeeld Portugal, Schotland en Zuid-Afrika. Verblijf in een kliniek is soms nodig. Hiervoor is het belangrijk om een behandeling te krijgen die op jou is afgestemd. Neem hierover contact op met onze deskundigen. Samen komen we dan tot de behandeling die jou gaat brengen naar blijvend herstel.


Zet NU de eerste stap

De allereerste stap om af te rekenen met je verslaving, is een afspraak maken voor een intake op één van onze behandellocaties. Je krijgt direct een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft voor alle behandelinhoudelijke zaken. Onze intake office is elke dag van de week tussen 7.00 – 20.00 uur telefonisch bereikbaar. Wij behandelen onder andere alcohol- wiet-, cocaïne-, seksverslavingen. Heb je een zware drugsverslaving aan bijvoorbeeld heroïne, GHB of Crystal meth dan is onze behandeling voor jou niet geschikt. Voor bijna alle andere verslavingen kun je bij ons terecht.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.