Directe opname afkickkliniek

Soms nodig, maar niet altijd

Directe (acute) opname in een afkickkliniek noodzakelijk om te stoppen met een verslaving? Soms is dit nodig, maar niet altijd. Naast opname in een afkickkliniek is een ambulante behandeling voor je verslaving vaak ook mogelijk. Dat betekent dat je naast je behandeling gewoon kan blijven werken of studeren. Wij bieden ambulante behandelingen aan voor onder andere alcohol-, cocaïne-, speed- en wietverslaving. Voor zwaardere verslavingen als heroïne is een gespecialiseerde afkickkliniek nodig.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wanneer is directe opname noodzakelijk?

Bij een alcohol- of drugsverslaving zijn jouw lichaam en geest afhankelijk geraakt van dit middel. Wanneer je wilt stoppen met het gebruik van bijvoorbeeld alcohol of drugs kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Ontwenningsverschijnselen zijn soms zo heftig dat afkicken zonder medisch toezicht gevaarlijk is voor je gezondheid. In dat geval is het verstandiger om eerst een detoxbehandeling te volgen in een detoxkliniek voorafgaand aan bijvoorbeeld een ambulante behandeling. Twijfel je of een directe opname in een afkickkliniek voor jou noodzakelijk is? Neem dan contact op met onze deskundigen. Samen met jou gaan zij dan opzoek naar de best passende behandeling voor jouw verslaving.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Ambulante behandeling intensief en effectief

Soms is opname in een afkickkliniek nodig, maar daarnaast is het ook van belang dat je leert omgaan met je verslaving in het dagelijkse leven. Onze ambulante behandelingen vinden daarom plaats op een locatie bij jou in de buurt. Je kan gewoon thuis slapen en je dagelijkse bezigheden blijven doen. Deze ambulante behandeling is intensief, maar ook bewezen effectief.

Met veel toewijding richten wij ons samen met jou op één doel: het herstellen van je verslaving. Onze professionele zorg wordt altijd en volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Meld je daarom nu aan voor een gratis intake en zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven!


Altijd een behandeling op maat

Wij kiezen voor intensieve, ambulante gesprekstherapie met een vaste behandelaar. De gesprekken vinden plaats op één van onze behandellocaties, via telefoon, beeldbellen en per e-mail. Daarnaast doe je mee aan groepstherapieën en zelfhulpgroepen op één van de Trubendorffer-locaties. Je slaapt gewoon thuis en wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk door te gaan met je normale activiteiten, zoals werken of studeren. Een ambulante behandeling bij ons is dus wel echt anders dan een directe opname in een afkickkliniek.

Soms is een directe opname in een afkickkliniek wel nodig. Of dat nodig is en welke behandeling het beste bij jouw verslaving past kun je bespreken met een van onze deskundigen. Neem contact op met onze Intake Office via 0800 999 999 8 en bepaal samen met hen wat voor jou de juiste aanpak is.


Kosten worden vergoed

Voor verslavingszorg ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering. Toch wordt deze zorg niet bij elke behandelaar (geheel) vergoed. Wel bij Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose. De zorg die wij bieden, wordt altijd en volledig vergoed door de meeste Nederlandse zorgverzekeraars. Ben je verzekerd bij ASR (DITZO, De Amersfoortse), ENO (Salland, Zorgdirect, Hollandzorg) of Zorg en Zekerheid? Dan geldt het bovenstaande niet.  Wij leveren specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Houd wel rekening met het wettelijk verplichte eigen risico voor je zorgkosten. Heb je dit eigen risico voor je zorgkosten nog niet geheel gebruikt, dan brengt je zorgverzekeraar dit bij jou in rekening.


Maak een afspraak voor een intake

De allereerste stap om van je verslaving af te komen? Meld je aan voor een intake op één van onze behandellocaties. Dat kan via ons gratis nummer, 0800 999 999 8. Of via het online intakeformulier. Je krijgt direct een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft voor niet-behandelinhoudelijke zaken. Onze intake office is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.