Directe opname afkickkliniek

niet noodzakelijk bij verslaving

Directe (acute) opname in een afkickkliniek noodzakelijk om te stoppen met een verslaving? Niet bij Trubendorffer. Wij bieden ambulante zorg. Dat betekent dat je naast je behandeling gewoon kan blijven werken of studeren. Wij behandelen onder andere alcohol-, cocaine-, speed-, GHB- en wietverslaving. Voor zwaardere verslavingen als heroine is een gespecialiseerde afkickkliniek nodig.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wanneer is directe opname noodzakelijk?

Bij een alcohol- of drugsverslaving zijn jouw lichaam en geest afhankelijk geraakt van dit middel. Wij helpen je om weer te functioneren zonder drugs of alcohol. Behandelingen van Trubendorffer zijn persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven zo min mogelijk te ontwrichten, daarom bieden wij geen directe opname in een afkickkliniek. Bij directe opname in een afkickkliniek wordt je leven op dat moment namelijk wel ontwricht.


Ambulante behandeling intensiever en effectiever

Bij opname in een afkickkliniek word je als verslaafde onvoldoende voorbereid op terugkeer in de maatschappij. Ex-verslaafden vallen daardoor vaak weer terug in hun oude gewoontes: de ‘kliniekkater’. Onze behandelingen vinden daarom plaats op een locatie bij jou in de buurt. Je kan gewoon thuis slapen en je dagelijkse bezigheden blijven doen. Deze ambulante behandeling is intensiever en bijna altijd effectiever dan de ‘klassieke’ klinische methode.

Met veel toewijding richten wij ons samen met jou op één doel: het herstellen van je verslaving. Onze professionele zorg wordt altijd en volledig vergoed door je zorgverzekeraar.


Een behandeling op maat, maar niet in een afkickkliniek

Wij kiezen voor intensieve, ambulante gesprekstherapie met een vaste behandelaar. De gesprekken vindt plaats op één van onze behandellocaties, via telefoon, beeldbellen en per e-mail. Veel flexibeler dan behandeling in een afkickkliniek, waar jij je volledig moet aanpassen aan een opgelegd schema en dagritme. Daarnaast doe je mee aan groepstherapieën en zelfhulpgroepen op één van de Trubendorffer-locaties. Je slaapt gewoon thuis en wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk door te gaan met je normale activiteiten, zoals werken of studeren. Je wordt dus niet opgenomen in een afkickkliniek en daarmee uit je dagelijkse routine gehaald.


Kosten worden vergoed

Voor verslavingszorg ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering. Toch wordt deze zorg niet bij elke behandelaar (geheel) vergoed. Wel bij Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose. De zorg die wij bieden, wordt altijd en volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Dit geldt voor alle Nederlandse verzekerden. Wij leveren specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Houd wel rekening met het wettelijk verplichte eigen risico voor je zorgkosten. Heb je dit eigen risico voor je zorgkosten nog niet geheel gebruikt, dan brengt je zorgverzekeraar dit bij jou in rekening.


Maak een afspraak voor een intake

De allereerste stap om van je verslaving af te komen? Maak een afspraak voor een intake op één van onze behandellocaties. Dat kan via ons gratis nummer, 0800-999 999 8. Of via het online intakeformulier. Je krijgt direct een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft voor niet-behandelinhoudelijke zaken. Onze intake office is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste (gratis) gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.