Drugsverslaving

verslaafd aan drugs

Je kunt niet meer met en je kunt niet meer zonder. Er zijn vele soorten drugs waaraan je zowel geestelijk als lichamelijk verslaafd kunt raken. Om te maken te krijgen met een drugsverslaving, hoef je niet eens regelmatig of vaak drugs te gebruiken. Soms heb je een natuurlijke aanleg voor verslaving, dit kan ervoor zorgen dat je al heel snel verslaafd raakt. Van een drugsverslaving afkomen is niet makkelijk. Hoe sneller jij je drugsverslaving (h)erkent, hoe groter de kans is dat je deze voorgoed de baas bent. Wij kunnen je hierbij helpen. Plan nu jouw intake of bel ons op 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een drugsverslaving?

De meeste drugs komen uiteindelijk via de bloedsomloop in de hersenen. Sommige middelen hebben meer effecten dan andere. De bekendste en meest gebruikte drugs zijn: cocaïne, heroïne, GHB, Crystal Meth, Speed, XTC en LSD. De overheid maakt een onderscheid tussen harddrugs (illegaal) en softdrugs (legaal). Er zijn verschillende soorten drugs met allemaal andere effecten.

Eind februari ben ik bij Trubendorffer in behandeling gegaan voor mijn drugsverslaving. Toen in maart het coronavirus uitbrak, was ik bang dat mijn behandeling stopgezet moest worden. Gelukkig kon deze, door middel van online therapie, net zo effectief doorgezet worden
- Pim

Gevolgen drugsverslaving

Een drugsverslaving is zeer schadelijk voor je lichaam. Drugs vernauwen je bloedvaten en zijn een gevaar voor je hart. Als je drugs rookt of snuift worden je neus, keel en longen zwaar aangetast. Een langdurige drugsverslaving betekent vaak ook een lichamelijke achteruitgang, depressie en paranoïde gedrag.

Ook al lijk je in eerste instantie nog prima te kunnen functioneren in je werk en sociale leven: een drugsverslaving is altijd het begin van een neerwaartse spiraal. Als je lang wacht met het zoeken van hulp wordt het steeds moeilijker om te ontsnappen uit deze spiraal. Ontkennen helpt niet. Bellen wel.


Symptomen
van drugsverslaving


Het is moeilijk om te bepalen wanneer je precies verslaafd bent aan drugs. Het verschil tussen af en toe drugs gebruiken en een drugsverslaving is zeer klein. Zonder dat je het doorhebt kun je last hebben van een drugsverslaving. Je hebt last van een drugsverslaving (wiet, cocaïne, amfetamine, etc) als je:

  • niet in staat bent om zelf te stoppen met het gebruiken van drugs
  • regelmatig in je eentje drugs gebruikt
  • vaker drugs gebruikt dan je met jezelf hebt afgesproken
  • steeds meer en vaker gaat gebruiken omdat je hetzelfde effect wil bereiken
  • steeds minder aandacht hebt voor je studie, werk, familie en vrienden

Hoe herken je iemand met een drugsverslaving?

Aan de bovenstaande symptomen kun je merken dat je te maken hebt met een drugsverslaving. Het kan ook zijn dat niet zelf verlsaafd bent, maar een naaste hebt die kampt met een drugsverslaving. Vaak wordt het drugsprobleem lange tijd ontkent. De verslaafde denkt dat hij of zij elk moment kan stoppen met de drugs. Merk je dat een naaste problemen heeft om te stoppen met drugs? Lees dan onze pagina met informatie voor naasten.


Hulp bij drugsverslaving

Heb je hulp nodig bij je drugsverslaving? Trubendorffer kan je hierbij helpen. Bij ons kun je thuis werken aan je verslaving. Dit wil zeggen dat je gewoon kan blijven werken of studeren. Je hoeft meestal niet opgesloten te worden in een kliniek ver weg. Het bijzondere van onze aanpak ligt in de combinatie van een uitgebreide intake, een intensieve en helemaal op het individu (jij dus) afgestemde behandeling zonder wachttijden. En uiteraard onze toegewijde hulpverleners. Eén ding: die toewijding verwachten we ook van jou. Wij kunnen je helpen met je drugsverslaving. Dood je verslaving voor hij jou doodt.

Liever online therapie? Dat kan! Bij Trubendorffer hebben we dankzij onze jarenlange kennis een even effectieve online behandeling. Je hebt een aantal keer per week gesprekken met je behandelaar via beeldbellen. Daarnaast ontvang je filmpjes, opdrachten en educatie om thuis verder te kunnen werken aan je verslaving. Wil je van je drugsverslaving afkomen dankzij onze online therapie? Neem dan gauw contact met ons op, bel 0800-999-999-8

Jouw situatie bespreken? Je mag altijd bellen.

Sharon
Trubendorffer

Via deze weg wil ik Trubendorffer vanuit de grond van mijn hart bedanken voor alle hulp die jullie mij hebben gegeven. Nu bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij jullie binnen voor een intake. De afgelopen jaren had ik alles geprobeerd. Ik ben naar het buitenland in Kaapstad gegaan, Nederland verschillende klinieken, gevlucht voor mijn problemen en ontkend dat ik ze niet had. Ga zo maar door. Niets hielp of gaf mij de tools om te dealen met mijn drugsverslaving.

Mijn drugsverslaving had mij van alles berooft. Mijn eigenwaarde, relatie, werkgever zag het niet meer in me zag zitten. Mijn laatste redmiddel was mijn familie die mij doorverwees naar Trubendorffer. Toen ik hier binnen kwam voelde ik direct begrip. Jullie begrepen mij en jullie wilde mij helpen en veroordeelde mij niet. Er werd maar één ding van mij verwacht: motivatie!

Dankzij de intens zware behandelingen heb ik een serieuze fundering van mijn herstel neergezet. Eindelijk heb ik de tools geleerd om met de prikkels van mijn drugsverslaving om te gaan. Vandaag de dag ben ik weer mezelf. Ik heb weer plezier in mijn werk en mijn werkgever is enorm trots op mij.

- Bram
Categorie: Drugsverslaving