Alcoholverslaving Wij helpen je

Als je het in Nederland over verslaving hebt, gaat het vaak over alcoholverslaving. Heb jij problemen met alcohol? Dan val je onder de 10% van de Nederlanders met een alcoholverslaving. Je gaat meestal ongemerkt over van drinken voor je plezier tot drinken omdat het moet. Met alle rampzalige gevolgen van dien. En de laatste die toegeeft dat je ernstige problemen hebt, ben je zelf.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Het is soms moeilijk te bepalen of er sprake is van een alcoholverslaving. Wanneer is het nog af en toe een drankje te veel en op welk moment spreken we van een drankprobleem of alcoholisme? Soms kan een alcoholverslaving jarenlang onopgemerkt blijven. Je hebt een alcoholverslaving of je bent hard op weg naar een drankprobleem als je:

  • elke dag (veel) drinkt
  • vaak overdag drinkt
  • vaak alleen drinkt
  • niet kan stoppen
  • soms verplichtingen laat schieten door de drank
  • wel eens een black-out hebt
  • niet kan stoppen na één glas
Download 16 tips voor verantwoord met alcohol omgaan
Wil je verantwoord met alcohol omgaan, lees dan onze tips over verantwoord drinken, en om mínder te drinken.
Download het ebook

 


Wanneer heb je een alcoholverslaving?

Je drinkt al teveel als je meer dan 1 a 2 glazen alcohol per dag drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt. Er is dan nog niet direct sprake van een alcoholverslaving. Toch is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan waarom je zoveel drinkt en of je ermee kan stoppen. Uiteindelijk zullen de gevolgen van alcoholverslaving altijd leiden tot lichamelijke, sociale en psychische schade.

Wanneer je vaak drinkt om spanning, stress of depressieve gevoelens tegen te gaan kan het verstandig zijn om hulp te zoeken. Ooit ben je begonnen, vandaag stop je. Bel via ☎ 0800 – 999 999 8, dan kunnen wij je helpen.


Hulp bij alcoholverslaving

Trubendorffer weet precies wat je nodig hebt om te zorgen dat je van je alcoholverslaving herstelt. Zonder professionele hulp lukt dat eigenlijk niemand. Hoe het wel moet, kan je in onze werkwijze voor de behandeling van alcoholisme lezen. Wij werken met een ambulant programma, vaak in combinatie met zelfhulpgroepen. De eerste stap is altijd de belangrijkste.

Bij Trubendorffer is het ook mogelijk om onze behandelingen online te volgen. Je hebt dan wekelijks contact met je behandelaar via beeldbellen. Daarnaast krijg je opdrachten, filmpjes en educatie toegestuurd om ook thuis aan je verslaving te kunnen werken. Onze online therapie is even effectief als onze ambulante behandelingen.

Onze alcoholverlaving-deskundigen staan voor je klaar als je nog vragen hebt over de behandeling. Bel via ☎ 0800 – 999 999 8 of maak direct een afspraak.

☎ Praat nu met een deskundige
Het stoppen met mijn coke- en alcoholverslaving vond ik eigenlijk nog niet eens het moeilijkst. Het op lange termijn volhouden is de grootste uitdaging, hetgeen me is gelukt door de intensieve behandeling bij Trubendorffer. Dat er iets moest veranderen wist ik natuurlijk al lang, maar ik bleef het maar uitstellen. Totdat ik tegen een enorme muur aanliep en wist dat dit niet meer verder kon zo.

Dankzij de intensieve en persoonlijke begeleiding is het mij in enkele maanden gelukt om mijn coke- en alcoholverslaving onder controle te krijgen. Door diep te graven en de confrontatie met mezelf aan te gaan, door moeilijke vragen te stellen en situaties uit het verleden niet onbesproken te laten.

Dat was voor mij het recept voor een nieuw leven, waarin ik weer tot bloei kwam en weer trots op mezelf durf te zijn. De behandeling van mijn alcoholverslaving heeft mij de omgeving en structuur geboden waar ik zo naar op zoek was. Al in het eerste kennismakingsgesprek voelde ik al dat ik hier goed zat. Een luisterend oor, een duidelijke aanpak en aandacht voor mij als persoon. Trubendorffer heeft mij altijd precies geboden wat ik op dat moment nodig had.

- Peter