Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Alcoholverslaving

Als je het in Nederland over verslaving hebt, gaat het vaak over drank. Heb jij problemen met alcohol? Dan val je onder de 10% van de Nederlanders met een alcoholverslaving. Je gaat meestal ongemerkt over van drinken voor je plezier tot drinken omdat het moet. Met alle rampzalige gevolgen van dien. En de laatste die toegeeft dat je ernstige problemen hebt, ben jezelf. Het feit dat alcohol overal legaal te koop is, helpt ook niet echt.

Test nu zelf je alcoholgebruik. Doe nu de 10 vragen.

doe nu de test

Wat zijn de symptomen van een alcoholverslaving?

Hoe langer je drinkt hoe ernstiger de gevolgen. In je lichaam zijn het je mond, keel, maag en lever die het meest te lijden hebben tijdens een alcoholverslaving. Maar ook je hersenen en zenuwen raken vaak onherstelbaar beschadigd. Een alcoholverslaving heeft meestal desastreuze gevolgen voor je familie, je sociale leven en je geestelijke gezondheid. Zonder professionele hulp is het bijna ondoenlijk om met een alcoholverslaving te stoppen. Als je eenmaal in die neerwaartse spiraal terecht komt, helpen zelfs je beste bedoelingen en inspanningen niet meer. Het is mogelijk dat je financieel in de problemen komt. Je geeft veel geld uit aan alcohol en dan kan het zijn dat je geld gaat lenen bij je familieleden of vrienden. Deze schulden kan je vaak niet terugbetalen en hierbij dupeer je de mensen bij wie je geld hebt geleend. Daarom: zorg dat je er vroeg bij bent en begin een behandeling tegen je alcoholverslaving.

Ben ik alcoholist?

Je hebt een alcoholverslaving of je bent hard op weg naar een drankprobleem als je:

  • Elke dag (veel) drinkt
  • Vaak overdag drinkt
  • Vaak alleen drinkt
  • Niet kan stoppen
  • Soms verplichtingen laat schieten door de drank
  • Wel eens een black-out hebt
  • Niet kan stoppen na een glas

Waarom ons inschakelen?

Trubendorffer weet precies wat je nodig hebt om te zorgen dat je van je alcoholverslaving herstelt. Zonder professionele hulp lukt dat eigenlijk niemand. Hoe het wel moet, kan je hier lezen.

Wij kunnen je helpen. Jij hoeft alleen te bellen ( 0800-999 999 8). De eerste stap is altijd de belangrijkste.