Cocaïneverslaving

Verslaafd aan cocaïne

Een cocaïneverslaving is meestal terug te leiden tot het uitgaansleven. Wanneer je cocaïne gebruikt, krijg je direct een gevoel van energie en euforie en vallen natuurlijke remmingen weg. Ook je zorgen lijken te verdwijnen, waardoor het vaak aanlokkelijk wordt de drugs ook bij stress en problemen te gebruiken. Dit betekent vaak het begin van een dure en schadelijkeverslaving aan cocaïne. Wij kunnen je hulp bieden bij een cocaïneverslaving. Plan nu jouw intake of bel ons op 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


De gevaren van een cocaïneverslaving

Cocaïne ofwel coke is een stimulerend middel. Het vernauwt je bloedvaten en laat je hart sneller kloppen. De kans op hartkwalen en hartfalen wordt daardoor zowel op korte als op langere termijn vele malen groter. Door gewenning krijg je de neiging om steeds meer en vaker cocaïne te gebruiken.

De effecten van cocaïnegebruik:

  • cocaïne veroorzaakt zeer snel een euforische, zelfverzekerde stemming;
  • cocaïne verhoogt de energie;
  • cocaïne onderdrukt vermoeidheid en honger.

Naast schade aan de neus en de voorhoofdsholten zorgt een cocaïneverslaving voor een lichamelijke aftakeling, depressiviteit en paranoïde gedrag. Een verslaving aan coke is een almaar groeiende last op je sociale leven, je werk, je gezondheid en je portemonnee.


Hoe groot is het risico op een cocaïneverslaving?

Cocaïne is lichamelijk niet verslavend, maar wel treedt er heel snel geestelijke verslaving op. Het risico op cocaïneverslaving is vooral groot als de coke wordt gebruikt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Is de cocaïne uitgewerkt, dan voelt de verslaafde zich somber en depressief. Dat maakt het risico om weer coke te gebruiken groter, en ligt een verslaving op de loer.


Ben ik verslaafd
aan cocaïne?


Een cocaïneverslaving ontstaat niet zomaar en een ook niet altijd na 1 keer. Toch kan bij 10% tot 15% van de bevolking eenmalig gebruik al tot verslaving leiden. Of iemand verlsaafd raakt aan coke is afhankelijk van diverse factoren, zoals genen of een slechte jeugd. Gebruik je vaker coke, dan wordt het risico op verslaving groter.

Het kan zijn dat je een cocaïneverslaving hebt als je:

  • Steeds meer of vaker coke gaat gebruiken om hetzelfde effect te bereiken.
  • Vaker gebruikt dan je met jezelf hebt afgesproken.
  • Steeds minder aandacht hebt voor je werk, studie, familie en vrienden.
  • Een groot deel van je tijd bezig bent met het gebruiken van coke en het herstellen daarvan.
  • Gewicht verliest en soms een spontane bloedneus hebt.
  • Niet in staat bent zelf te stoppen met coke.

Doe de online cocaïne test en test of jij mogelijk een verslaving hebt aan coke.


Wat kun je doen aan een cocaïneverslaving?

Herken jij jezelf in deze bovenstaande punten? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een cocaïneverslaving. Het is absoluut noodzakelijk om hier professionele hulp bij in te schakelen. Er kunnen ontwenningsverschijnselen optreden en het risico op ene terugval ligt op de loer. Wij kunnen je helpen om je verslaving aan cocaïne te overwinnen.


Hulp bij cocaïneverslaving

Wij bieden je ambulante hulp (hulp zonder opname) door onze deskundige hulpverleners. Zij helpen je je cokeverslaving te erkennen en aan te pakken, waardoor jij uiteindelijk de winnaar bent. Ook zorgen we voor goede nazorg, om een terugval te voorkomen. Ben jij klaar om af te rekenen met je cocaïneverslaving? Neem vandaag nog contact op.

Naast onze behandelingen op locatie kun je ook gebruik maken van onze online therapie. Je hebt wekelijks gesprekken met je behandelaar via beeldbellen. Daarnaast krijg je opdrachten en educatie toegestuurd om thuis verder te kunnen werken aan je verslaving. Wil je van je cokeverslaving afkomen? Neem dan gauw contact met ons op, bel: 0800-999-999-8

Jouw situatie bespreken? Je mag altijd bellen.

Sharon
Trubendorffer

Ik heb ongeveer twintig jaar rondgelopen met de gedachte “wat is er in hemelsnaam met mij aan de hand? Godsgruwelijke, godvergeten eenzaamheid. De hel.

Ik was niet klaar voor het leven toen ik uit huis ging. De programmering? “Ik ben niks waard.”

Alcohol hielp, cocaïne hielp, geld hielp, seks hielp, alles wat mij voor korte of langere duur verdoofde hielp. Zo heb ik geleefd totdat ik 34 jaar werd. Toen was ik geestelijk failliet.

Nederlandse hulpverlening was een lachertje: koffie drinken (met veel suiker, je moet toch wat..) en een dagboek bijhouden. Gelukkig kon ik naar de Verenigde Staten. Daar vond ik erkenning en hulp voor mijn situatie.

Ik ben dit jaar 20 jaar clean en ik ben jaren geleden begonnen aan “Trubendorffer”, momenteel de meest succesvolle organisatie in Nederland op het gebied van “ambulante hulp bij cocaïneverslaving”. Met 6 locaties door heel Nederland bereik ik nu iedereen die er genoeg van heeft en open staat voor hulp.

Ik weet hoe het voelt. Ik kan je helpen. Wij zullen je helpen. Zeg maar wanneer.

- Dick Trubendorffer
Categorie: Cocaïneverslaving