Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Cocaïneverslaving

Een cocaïneverslaving is meestal terug te leiden tot het uitgaansleven. Wanneer je cocaïne gebruikt, krijg je direct een gevoel van energie en euforie en vallen natuurlijke remmingen weg. Ook je zorgen lijken te verdwijnen, waardoor het vaak aanlokkelijk wordt de drugs ook bij stress en problemen te gebruiken. Dit betekent vaak het begin van een dure en schadelijke cocaïneverslaving.

De gevaren van een cocaïneverslaving

Cocaïne ofwel coke is een stimulerend middel. Het vernauwt je bloedvaten en laat je hart sneller kloppen. De kans op hartkwalen en hartfalen wordt daardoor zowel op korte als op langere termijn vele malen groter. Door gewenning krijg je de neiging om steeds meer en vaker cocaïne te gebruiken. Naast schade aan de neus en de voorhoofdsholten zorgt dit voor een lichamelijke aftakeling, depressiviteit en paranoïde gedrag. Een coke verslaving is een almaar groeiende last op je sociale leven, je werk, je gezondheid en je portemonnee.

Hoe herken je een cocaïneverslaving?

Het kan zijn dat je een coke verslaving hebt als je:

  • steeds meer of vaker coke gaat gebruiken om hetzelfde effect te bereiken
  • vaker gebruikt dan je met jezelf afgesproken had
  • steeds minder aandacht hebt voor je werk, studie, familie en vrienden
  • een groot deel van je tijd bezig bent met het gebruiken van coke en het herstellen daarvan
  • gewicht verliest en soms een spontane bloedneus hebt
  • niet in staat bent zelf te stoppen met coke.

Wat kun je doen aan een cocaïneverslaving?

Herken jij jezelf in deze bovenstaande punten? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een cocaïneverslaving. Het is absoluut noodzakelijk om hier professionele hulp bij in te schakelen. Trubendorffer kan je helpen om je verslaving te overwinnen. Wij bieden je ambulante hulp (hulp zonder opname) door onze deskundige hulpverleners. Zij helpen je je verslaving te erkennen en aan te pakken, waardoor jij uiteindelijk de winnaar bent. Ook zorgt Trubendorffer voor goede nazorg, om een terugval te voorkomen. Ben jij klaar om af te rekenen met je cocaïneverslaving? Neem vandaag nog contact op.

Neem dan snel contact op voor een verhelderend intakegesprek.

Intake