Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Eetstoornissen en eetverslaving

Eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Je kan lijden  aan BED (Binge Eating Disorder, dit betekent last hebben van eetbuistoornissen), boulimia of anorexia. Meestal heb je een obsessie met eten en gewicht. Een  eetverslaving laat je bijvoorbeeld heel snel, heel veel eten zodat je het gevoel onderdrukt dat je  vol zit. En daarna wil je weer stoppen en op je goede gewicht komen. Eetverslavingen zitten vol tegenstrijdigheden en zijn moeilijk te herkennen.

Hoe herken je een eetverslaving of eetstoornis?

Draait je leven om allerlei vaste rituelen die met eten te maken hebben, dan kan het zijn dat je aan een eetverslaving lijdt. Ook als je gewicht heel snel verandert, moet je opletten.
Typische symptomen zijn:

  • Je weegt jezelf voortdurend
  • Je geeft vaak over, je slikt bijvoorbeeld laxeermiddelen.
  • Je stilt je honger  door veel te drinken
  • Je telt iedere calorie
  • Je eet meestal alleen
  • Slaat maaltijden over
  • Je bent obsessief rond eten en gewicht.

Waarom een behandeling aan eetverslaving?

Al die verschillende eetstoornissen hebben ook allemaal verschillende gevolgen. Overgewicht is altijd slecht voor je hart en bloedvaten. Maar ondergewicht is ook gevaarlijk en kan je (tijdelijk) onvruchtbaar maken. Gebruik je regelmatig laxeermiddelen dan doe je schade aan maag en darmen.  En veel overgeven is schadelijk voor je keel en gebit. Als je kampt met een eetstoornis, loop je ook het risico op een depressie met soms suïcidale neigingen. Daarom: het is belangrijk je eetstoornis of verslaving zo vroeg mogelijk te herkennen en aan te pakken.

Hoe kan Trubendorffer helpen?

Zoek je professionele hulp om van je eetverslaving af te komen?  Bij ons kan je direct een afspraak maken  om je persoonlijke situatie in kaart te brengen.  Het is belangrijk  om snel ernstige  problemen voor te zijn. De behandeling bij  Trubendorffer is intensief en bewezen effectief. Maar je hoeft niet te worden opgenomen. Je blijft in je eigen vertrouwde omgeving, daardoor zal je de behandeling niet als al te ingrijpend ervaren.
Let op: met een BMI lager dan 17 of hoger dan 40, dan zullen we je doorverwijzen naar een gespecialiseerde kliniek. Bij twijfel kan je altijd bij ons terecht voor een gesprek.

 

Neem dan snel contact op voor een verhelderend intakegesprek.

Intake