Werkwijze

Een unieke behandeling zonder opname

Trubendorffer biedt een unieke verslavingsbehandeling waarbij je niet wordt opgenomen. Met veel toewijding richten wij ons samen met jou op één doel: herstellen van je verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)
“De fijne sfeer in het gebouw en onder de mensen. De ruime en brede openingsuren. De snelle intake. De persoonlijke omgang met de cliënten. Dat je meer keer per week terecht kan, en niet 1 keer per week alleen een kort gesprek.”
- Murat

Onze behandeling
werkt in 3 stappen

Wij werken met een unieke en bewezen methode die jou in 3 stappen helpt om van je verslaving af te komen.

1. Je stopt met je middelen en gedrag

Onze behandeling is een ‘abstinentie’-behandeling. Dat betekent dat wij verwachten dat je, voor de duur van de behandeling, volledig stopt met “gedrags- en stemming veranderende middelen en/of gedragingen”. Wij zien verslaving als een chronische en progressieve ziekte/conditie die eerst tot stilstand moet worden gebracht – waarna herstel mogelijk is.

De verslavingsgevoeligheid blijft altijd bestaan. Daarom is jouw behandeling gericht op herstel en volledige onthouding – ook tijdens je leven na de behandeling. Dit geldt voor zowel middelen- als gedragsverslavingen, hoewel de praktische uitvoering van die abstinentie kan verschillen.

“De enorme support, de sympathie van allerlei werknemers, de zorgvuldigheid, de algehele informatie, de zorgzaamheid, de verdieping in mijn problematiek, de handouts, het huiswerk, het e-mailcontact. Ik ben het instituut Trubendorffer en mijn behandelaar erg dankbaar.”
- Djamilla

 

Abstinentie heeft altijd de voorkeur boven terugval
Jouw abstinentie wordt nauwkeurig bijgehouden door je behandelaar en wordt na terugval altijd bijgesteld naar nul. Terugval leidt niet automatisch tot uitsluiting van de behandeling. Als je echter op zowel punt 1 als punt 2 geen prestatie laat zien, dan kunnen we je niet verder helpen en stopt de behandeling.

2. Krijg steun van lotgenoten

Deelname aan zelfhulpgroepen is een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Een zelfhulpgroep brengt mensen met een gemeenschappelijk verslavingsprobleem bij elkaar. Op deze manier sta je niet alleen voor je probleem, maar vind je herkenning in en haal je erkenning uit de verhalen van anderen.

Een zelfhulpgroep geeft je de mogelijkheid om jouw ervaringen te bespreken en gedachten te delen. Naast het praten over je verslavingsprobleem, wordt ook gewerkt aan een gezamenlijke oplossing door middel van het 12 stappen programma.

Het blijven bezoeken van zelfhulpgroepen na afloop van de behandeling is een essentiële vaardigheid om jouw herstel ook de lange termijn te kunnen vasthouden. Daarom wordt jouw deelname aan zelfhulpgroepen tijdens de behandeling nauwkeurig bijgehouden door je behandelaar.

3. Herontdek je identiteit

De zingeving van het leven is vaak kapot gemaakt door actieve verslaving. Wij staan je bij in het proces van herontdekken van je identiteit. We zullen samen met jou de patronen onderzoeken die hebben bijgedragen tot de instandhouding van jouw verslaving. Je gaat opnieuw leren voelen, opnieuw gezond gedrag beoefenen en opnieuw op een andere manier omgaan met je verslaving en het leven.

Het stoppen met vechten tegen verslaving en je overgeven aan onze suggesties is vaak de ommekeer van het gevecht. Het accepteren van verslaving is geen zwaktebod, maar vergt juist heel veel moed en is het begin van het proces van herstel.

Vandaag de dag hoef je het niet meer alleen te doen. Wij staan je bij in de bewustwording hiervan.

☎ Bel 0800 - 999 999 8