boulimia nervosa

ontkennen helpt niet bellen wel

Wat is Boulimia nervosa? Boulimia nervosa is een eetstoornis die invloed kan hebben op veel verschillende gebieden van je leven. Je hebt mogelijk last van een slecht zelfbeeld en/of psychische problemen. Met boulimia heb je periodes van overmatige controle op je eten die worden afgewisseld met momenten dat je de controle compleet loslaat in de vorm van een eetbui. Na zo’n eetbui voel je je enorm schuldig en wil je weer zo snel mogelijk van dit gevoel af. Je probeert de calorieën die je te veel hebt gegeten op een ongezonde manier kwijt te raken, zoals: braken, vasten of door het innemen van laxeermiddelen. Is er bij jou sprake van braken, dan bieden we bij Trubendorffer helaas geen passende behandeling aan. Probeer jij op andere manieren de calorieën kwijt te raken? Neem dan contact met ons op.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Boulimia
test


Denk jij dat je last hebt van boulimia nervosa? Of denk je dat iemand uit je omgeving te maken heeft met boulimia nervosa? Dan kan je de onderstaande test doen om boulimia symptomen tijdig te herkennen:

  • Heb jij meerdere keren in de week last van eetbuien?
  • Heb je hier al een langere tijd last van (meer dan 2 maanden)?
  • Overheerst tijdens een eetbui het gevoel dat je geen controle meer hebt?
  • Voel jij je schuldig na een eetbui?
  • Heb je het gevoel dat je jezelf daarna moet straffen na een eetbui?
  • Probeer je op een onnatuurlijke manier (bijvoorbeeld: braken/ inname laxeermiddelen) calorieën kwijt te raken?

Heb je bijna alle bovenstaande vragen met ja beantwoord, dan is de kans groot dat jij of iemand uit je omgeving te maken heeft met boulimia. De volgende stap na het herkennen van je boulimia is: je probleem aan pakken. Trubendorffer kan je in sommige gevallen helpen met boulimia nervosa door middel van een effectieve behandeling. Is er in jouw geval sprake van braken, dan bieden wij helaas geen behandeling aan.


Gevolgen boulimia

Boulimia heeft negatieve gevolgen voor je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent obsessief bezig met eten. Dit heeft als gevolg dat je humeur wordt beïnvloed. Je bent sneller geprikkeld en je kunt last krijgen van sombere/ depressieve gevoelens. Je concentratie gaat achteruit en dit merk je tijdens je werk of studie. Deze gevoelens gepaard met je angst om in het openbaar te eten kan ervoor zorgen dat je minder goed in staat bent om je sociale leven te onderhouden en vaker alleen bent. Ook kan boulimia ernstige gevolgen hebben voor je lichamelijke gezondheid, zoals maag- en darm problemen. Door veelvuldig overgeven kan je gebit, slokdarm, mond en keelholte worden aangetast. Haaruitval en bloedarmoede zijn ook kenmerken bij boulimia vanwege je ongezonde eetpatroon.


Behandeling boulimia

Bij boulimia is het belangrijk dat je snel de aandoening her- en erkent. Als je last hebt van boulimia is het belangrijk dat je professionele hulp aanneemt om ernstige boulimia gevolgen te voorkomen. Wij kunnen je in sommige gevallen helpen om van je boulimia af te komen, behalve als er sprake is van braken. Met onze behandeling voor eetverslavingen helpen wij je van je eetprobleem af. Onze boulimia behandeling is effectief als je een BMI hebt tussen de 17 en 40, en wordt volledig en speciaal voor jou op maat gemaakt. Bel voor hulp bij je verslaving 0800-999 999 8

☎ Bel 0800 - 999 999 8