Doorverwijzen

Van een verslaafde patiënt

Als huisarts, psychiater, bedrijfsarts of GGZ-instelling kunt u verslaafde patiënten naar Trubendorffer doorverwijzen. Huisartsen kunnen eenvoudig een patiënt doorverwijzen middels een verwijsbrief of via ZorgDomein. Wij werken graag nauw samen met andere GGZ-instellingen en met de artsen van onze patiënten. Dit verhoogt de kans op abstinentie en langdurig herstel. Het komt namelijk regelmatig voor dat u de eerste bent die verslavingsproblematiek opmerkt bij uw patiënt.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega

Vermoedt u dat uw patiënt last heeft van een verslaving? Trubendorffer biedt hulp en advies aan huisartsen, POH-GGZ en overige GGZ-instellingen door heel Nederland. Zo weet u of een behandeling nodig is en hoe u uw patiënt eenvoudig kunt aanmelden of doorverwijzen. Via ZorgDomein kunnen huisartsen hun patiënten direct aanmelden voor een behandeling.

Doorverwijzen naar Trubendorffer: bewezen effectief

Wij bieden ambulante hulp bij verslaving voor volwassenen vanaf 18 jaar. Door onze jarenlange ervaring is de patiënt bij ons in vertrouwde handen. Bij Trubendorffer worden patiënten behandeld terwijl zij in hun eigen woonomgeving blijven wonen. Regelmatig bezoeken zij één van onze behandellocaties voor contact met de behandelaar. Daarnaast nemen zij deel aan groepsbehandelingen en zijn er online contactmomenten met de behandelaar. Deze verslavingsbehandeling wordt weinig aangeboden door andere verslavingsinstellingen, maar de praktijk wijst uit dat deze vorm van ambulant behandelen de kans op een terugval aanzienlijk verkleint. Dat maakt Trubendorffer uniek. Met veel toewijding richten wij ons samen met de patiënt op één belangrijk doel: het herstellen van een verslaving. Trubendorffer is een geregistreerd verslavingszorgproduct van GGZ Crisiscare, een officiële GGZ-instelling voor gespecialiseerde GGZ.

Onze behandelingen voor verslaving zijn bewezen effectief. Wij pakken niet alleen de verslaving zelf aan, maar ook onderliggende problematiek en dubbele diagnose. Ambulante behandeling (in de thuisomgeving) verkleint de kans op een terugval. Trubendorffer helpt meer dan 1.500 patiënten per jaar en onze behandelingen worden buiten het eigen risico volledig vergoed door de zorgverzekering.

Bij Trubendorffer behandelen wij de volgende verslavingen:

  • Alcohol
  • Wiet
  • Drugs
  • Medicatie
  • Eten
  • Gamen
  • Gokken
  • Internet
  • Relatie & seks
  • Dubbele diagnose

Als huisarts kunt u ook contact opnemen wanneer uw patiënt een andere verslaving heeft. Wij bespreken dan samen met u de mogelijkheden. U kunt van maandag tot en met zondag bellen tussen 7:00 en 22:00 uur naar 0800 999 999 8. Kies in het keuzemenu voor optie 3 (voor verwijzers).

Doorverwijzen patiënt: via verwijsbrief of ZorgDomein

Heeft u met uw patiënt nagedacht over het doorverwijzen naar een afkickkliniek? Een afkickkliniek is niet altijd noodzakelijk bij verslavingsproblematiek. Trubendorffer helpt patiënten in de eigen omgeving van hun verslaving af. Op die manier heeft het afkicken zo min mogelijk impact op het dagelijks leven en zijn de behandelstappen eenvoudiger te integreren. Heeft u gezamenlijk besloten om de patiënt aan te melden voor een ambulante behandeling? Dan kunt u de patiënt doorverwijzen middels een verwijsbrief of eenvoudig aanmelden via ZorgDomein.

Het doorverwijzen van een verslaafde patiënt via een verwijsbrief betekent dat wij de zorg van u overnemen. Als de patiënt hier toestemming voor geeft, houden wij u tijdens de behandeling op de hoogte van de vorderingen. Zo blijft u betrokken tijdens het behandeltraject.

Patiënt doorverwijzen bij verslaving

Twijfelt u nog of Trubendorffer geschikt is voor de juiste zorgverlening voor uw patiënt? Wij begrijpen het als u meer informatie wilt of nog vragen heeft. Onze deskundigen staan voor u klaar om te overleggen en bieden graag advies over een eventuele doorverwijzing. Bereik ons dagelijks via:0800-9999998.. Zo helpen we u met het doorverwijzen van patiënten die kampen met een verslaving.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega