Hoe word ik als naaste betrokken bij de behandeling

van Trubendorffer

Wanneer jouw kind, partner, familielid, vriend of vriendin in behandeling is bij Trubendorffer voor verslavingsproblematiek en/of andere mentale problemen heeft dat niet enkel invloed op de persoon zelf maar ook op jou als naaste. We hechten bij Trubendorffer veel waarde aan het betrekken van familieleden of andere naasten van onze cliënten bij de behandeling. De behandelaar van jouw naaste informeert je graag over de verslaving, symptomen en de behandeling zodat jij hier goed van op de hoogte bent en zorgen worden verlicht waar mogelijk, mits jouw naaste hier toestemming voor geeft.

Meer informatie over de behandeling bij Trubendorffer
Wil je meer informatie over de behandeling van jouw naaste? Download nu onze folder.
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)
  • 8 Behandellocaties door het hele land

Waarom naasten bij de behandeling betrekken?

Het betrekken van naasten bij verslavingsbehandelingen heeft in veel gevallen een positief effect op het herstel van jouw naaste. Daarnaast is het natuurlijk prettig voor jou om op de hoogte te zijn van het proces en te zien hoe de behandeling eraan toe gaat. Wij betrekken de naasten door middel van zogeheten ‘’systeemgesprekken’’, waarbij het systeem (familie, vrienden etc.) bij een of meer behandelsessies betrokken wordt.

Het systeemgesprek: hoe gaat dat in zijn werk?

Tijdens deze gesprekken kijken we wat jij en jouw naaste nodig hebben en hoe jij een stimulerende rol kunt spelen bij de behandeling. Ook wordt indien nodig jullie relatie in verhouding tot de verslaving onder de loep genomen en wordt samen gekeken hoe bepaalde patronen doorbroken kunnen worden. We zien vaak dat dit een gunstig effect heeft op het herstel van de verslaving.

Toestemming vanuit de cliënt

Wij betrekken je dus graag bij de behandeling van jouw naaste en houden je tevens graag op de hoogte van de vorderingen. Wel is het hierbij van belang dat de cliënt hiervoor toestemming geeft. Dit is zo bepaald vanwege de privacywetgeving.

Als de cliënt (tijdelijk) geen contact wenst, spant de behandelaar zich in om het contact tussen familie en cliënt zodanig te herstellen dat familie geïnformeerd en betrokken blijft of wordt.