Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Medicijnverslaving

Een medicijnverslaving is één van de moeilijkste verslavingen om vanaf te komen. Slaap- en kalmeringstabletten onderdrukken vaak een tijdelijk probleem, waardoor het voor jou moeilijk wordt om ermee te stoppen. Stoppen met medicijnen kan ertoe lijden dat je last krijgt van bijzonder heftige onthoudingsverschijnselen. Het is daarom belangrijk dat je goed stil staat bij de gevaren en symptomen van een medicijnverslaving. Bij een medicijnverslaving is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk bij bent om je verslaving zo effectief mogelijk te kunnen behandelen.

Gevaren  medicijnverslaving

Gevoel onderdrukkende medicijnen pakken alleen tijdelijk je verschijnselen aan. Hierdoor blijven je achterliggende problemen vaak onopgelost. Samen vormen ze een nog groter en moeilijker probleem om op te lossen. Het aan één stuk door gebruik van bijvoorbeeld benzodiazepinen maakt je leven draaglijker, maar kleurloos.

Behalve directe gevaren levert een medicijnverslaving ook directe gevaren op voor je gezondheid. Wist je dat onder invloed van kalmerende middelen jaarlijks bijna 200 verkeersdoden vallen en maar liefst 20.000 gewonden?

Herkennen medicijnverslaving

We weten nu wat de gevaren zijn van een medicijnverslaving. Maar hoe herken je een medicijnverslaving? Als je langer dan de voorgeschreven 2 tot 6 weken aaneen kalmerende middelen of slaaptabletten slikt, dan loop je een serieus gevaar om een medicijnverslaving te ontwikkelen. Een medicijnverslaving kun je herkennen doordat je:

  • vaak een versufte indruk maakt
  • door een gebrek aan concentratie vaker valt dan gemiddeld
  • weinig emotie toont: zowel blijdschap als verdriet wordt onderdrukt
  • altijd een pillendoosje bij je hebt
  • tijdens het stoppen van je medicijngebruik onthoudingsverschijnselen toont, zoals: nervositeit, snel geïrriteerd zijn, slapeloosheid en angstig gedrag.

Herken je dit gedrag bij jezelf of bij een vriend of familielid? Dan heb je mogelijk een medicijnverslaving. Het is dan zaak dat je zo snel mogelijk effectieve hulp inschakelt.

Wat kan Trubendorffer voor je doen?

Bij ons krijg je een behandeling waarbij je thuis blijft wonen. Je hoeft niet te verblijven in een kliniek. Hierdoor kan je gewoon doorgaan met je werk of studie. Deze nieuwe ambulante behandeling is intensiever en bijna altijd effectiever dan de ‘klassieke’ klinische methode. Een groot voordeel van je behandelingen in je eigen omgeving te volgen is dat je na je behandeling in een beschermde omgeving niet zomaar wordt toegestuurd naar het dagelijkse leven. Bij ons krijg je de kans om je geleerde kennis direct toe te passen in de samenleving.

Denk je een medicijnverslaving te hebben? 0800-999 999 8

bel