Ontwenningsverschijnselen morfine

welke zijn dat?

Morfine is een sterke pijnstiller, die artsen zo min mogelijk voorschrijven vanwege het risico op verslaving. Toch zijn veel mensen verslaafd geraakt aan deze pijnstiller. Wanneer je stopt met morfine terwijl je verslaafd bent, is de kans op ontwenningsverschijnselen door de morfine groot. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat deze ontwenningsverschijnselen zijn en hoe ons ambulante behandelprogramma je kans op een blijvend herstel van je pijnstillerverslaving vergroot.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is morfine?

Morfine is een sterke pijnstiller. Het medicijn is verwant aan opium en wordt daarom ook wel een opioïde pijnstiller of opiaat genoemd. Artsen schrijven morfine voor bij heftige pijn, bijvoorbeeld rondom een operatie of bij ernstige pijn door kanker of een hartaanval. Vanwege het risico op verslaving zijn artsen meestal terughoudend met het langdurig voorschrijven. Soms ontkom je er niet aan om langdurig morfine te gebruiken, bijvoorbeeld bij ziektes die chronisch heftige pijn veroorzaken.


Waarom is morfine zo verslavend?

Morfine zorgt ervoor dat je minder pijn en benauwdheid ervaart. Daarom is het behalve regulier medicijn ook populair geworden als drug. Je lichaam went eraan en je hebt een steeds hogere dosis nodig om hetzelfde effect te ervaren. Dit wordt ook wel tolerantie genoemd. Wanneer je langdurig opiaten gebruikt en dan ineens stopt, kun je ontwenningsverschijnselen van de morfine ervaren.


Ontwenningsverschijnselen van morfine

Wanneer je plotseling stopt met morfine na langdurig gebruik, kun je last krijgen van de volgende ontwenningsverschijnselen:

  • Psychische symptomen als onrust, angst en depressieve klachten
  • Minder eetlust, misselijkheid en overgeven
  • Diarree
  • Zweten
  • Koorts
  • Niezen
  • Slaapproblemen

Herstellen van je morfineverslaving? Trubendorffer helpt

Wanneer je langdurig morfine gebruikt, kun je eraan verslaafd raken. Het kan moeilijk zijn om in je eentje te herstellen van een verslaving, zeker wanneer je veel ontwenningsverschijnselen van de morfine ervaart. Neem daarom contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Je volgt ons persoonlijke behandelprogramma op één van onze locaties, zonder opname in een kliniek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8