detox behandeling

wij helpen je op weg

Ben je verslaafd aan middelen als alcohol, drugs of verslavende medicijnen en wil je daarmee stoppen? Dan moet je soms eerst lichamelijk afkicken, voor je met de behandeling van je verslaving kan starten. Met een detox behandeling wordt je lichaam vrij van het verslavende middel. Na het volgen van een detox programma kun je terecht bij Trubendorffer, waar we je helpen herstellen van je verslaving met een ambulant thuisprogramma. Een detox opname is niet altijd nodig! Neem eerst contact met ons op, zodat we samen tot de juiste behandelmethode kunnen komen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

 • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
 • Behandeling volledig vergoed

Wat is een detox behandeling?

Detox is een afkorting van detoxificatie, oftewel ontgifting. Bij een detox behandeling stop je met het middel waaraan je verslaafd bent. Pas wanneer je lichaam vrij is van het verslavende middel, kan de rest van de behandeling beginnen. Een detox behandeling vindt altijd plaats onder medisch toezicht, zodat je op een veilige en verantwoorde manier kunt afkicken. Hoe lang een detox behandeling duurt, hangt af van je toestand bij het begin van de behandeling. Meestal duurt het een aantal dagen voordat het verslavende middel helemaal uit je lichaam verdwenen is.
Bespreek met onze deskundigen of jij eerst een detox behandeling moet volgen voordat je aan je ambulante behandeling begint. Dit hoeft namelijk niet altijd, maar kan soms wel nodig zijn. Wij denken hier graag met over mee en verwijzen je zo nodig door naar de juiste verslavingszorginstelling voor detox behandelingen.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Wat zijn ontwenningsverschijnselen?

Tijdens een detox behandeling krijgen de meeste mensen last van ontwenningsverschijnselen. Je snakt naar het middel en bedenkt allerlei redenen om het toch weer te nemen. Ook kun je lichamelijke afkicksymptomen krijgen. Eventueel kun je medicijnen krijgen om de ontwenningsverschijnselen wat te onderdrukken. Lichamelijke ontwenningsverschijnselen waarvan je last kunt krijgen tijdens een detox behandeling zijn:

 • Trillen en beven
 • Zweten
 • Slecht slapen en nachtmerries
 • Vermoeidheid
 • Buikpijn
 • Diarree
 • Verstoorde stofwisseling
 • Hartkloppingen
 • Hoofdpijn
 • Spierpijn

Ambulante behandeling bij Trubendorffer

Wil jij af van de alcohol, medicijnen of drugs? Bel dan naar 0800 999 999 8 voor een gesprek bij Trubendorffer. Mocht het nodig zijn, dan volg je eerst een detox behandeling in een erkende verslavingsinstelling elders. Daarna volg je bij ons een bewezen effectief programma om echt van je verslaving af te komen. Trubendorffer kiest daarbij bewust voor een ambulant programma. Wij geloven dat je het beste kunt herstellen van je verslaving in je eigen omgeving, zodat je je verslavingsvrije leven daar voort kunt zetten.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.