2-CB

schadelijk ja of nee?

Home /  Kennis / 2-CB

2-CB: al krijg je geen kater van dit middel, het kan wel degelijk schadelijk zijn. Wat de effecten van 2cb zijn is afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid voor 2-CB (2cb). De drug 2-CB is is een illegaal tripmiddel en is er in de vorm van pillen en poeder. Gebruik je regelmatig drugs zoals 2-CB? Wij helpen je te stoppen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is 2-CB en wat zijn de effecten?

2-CB, of 2cb / TCB-2, is een psychedelische drug die in tablet- of poedervorm wordt ingenomen. Een lage dosering geeft een stimulerend en euforisch effect. Een hoge dosering werkt hallucinerend. Gezichten en voorwerpen vervormen en kleuren krijgen meer intensiteit. De effecten van 2cb zijn vergelijkbaar met die van paddo’s en LSD en duren tussen de 3 tot 6 uur.


Is 2-CB schadelijk?

Of 2-CB schadelijk is, hangt vooral af van de dosering en de sterkte van een pil. Hoewel de tripeffecten meer te sturen zijn dan bij LSD en paddo’s, kan een dosering verkeerd vallen. Je komt dan in een bad trip terecht. Je krijgt angstige hallucinaties, gaat flippen en verliest de controle.


Hoe voelt een 2-CB kater?

Een 2-CB kater bestaat niet. Anders dan bij alcohol heb je na afloop geen hoofdpijn of concentratieproblemen. Slaperig ben je ook niet. Maar er zijn weer andere effecten, met name de bad trip die je kan krijgen.


Wanneer veroorzaakt 2-CB een bad trip?

Wanneer 2-CB een bad trip veroorzaakt, is moeilijk te zeggen. Je weet nooit precies hoeveel milligram er in een pil zit, aangezien 2-CB illegaal is. Een kleine hoeveelheid kan al te veel zijn en een angstig tripeffect veroorzaken. Ook zijn de effecten afhankelijk van de individuele gevoeligheid. Zit je niet goed in je vel of verkeer je in een omgeving waarin je je niet prettig voelt, dan krijg je eerder een bad trip.

Hoe voorkom je schadelijke effecten van 2-CB?

 • begin met een lage dosis en wacht het effect af. Voor je het weet, heb je te veel binnen
 • gebruik 2-CB niet bij psychische problemen, epilepsie of problemen met je bloedsomloop
 • laat je 2cb testen om te bepalen hoe sterk de pil of het poeder is
 • gebruik alleen met mensen die je vertrouwt
 • gebruik bij voorkeur niet op een feest, want daar kan het effect extra intens zijn
 • zorg ervoor dat er iemand aanwezig is die niet onder invloed is. Die persoon kan je geruststellen wanneer je angstig wordt of onprettige gevoelens ervaart
 • gaat het toch fout en verlies je de controle, verzet je niet. Het gevoel is tijdelijk en gaat weer over. Probeer rustig te blijven
 • ga niet achter stuur zitten, ook niet op de fiets. Je reactievermogen is trager en je bent minder geconcentreerd
 • combineer een tripmiddel niet met andere drugs, alcohol of medicijnen

Is 2-CB verslavend?

2-CB is net als paddo’s en LSD niet verslavend en niet schadelijk voor de hersenen bij gebruikelijke doseringen. Maar de gevoeligheid voor de toxische effecten van 2-CB kan wel erg verschillen per persoon. Wel is er sprake van tolerantieontwikkeling; het lichaam raakt gewend aan de stof bij frequent gebruik. Je hebt dan steeds meer nodig om effect te voelen.


Is 2-CB schadelijk op de lange termijn?

Er is niets bekend over de effecten van 2-CB op de lange termijn. Wel hebben verwante drugs met een soortgelijk werkingsprofiel soms ernstige medische en psychiatrische gevolgen. Wil je stoppen, dan hoef je niet bang te zijn voor lichamelijke onthoudingsverschijnselen. Die zijn er namelijk niet.

Zoek je hulp na een negatieve ervaring met 2cb of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Trubendorffer

☎ Bel 0800 - 999 999 8