LSD

Wat is LSD?

Home /  Kennis / Lsd

LSD (Lysergeenzuurdi-ethylamide) is een tripmiddel dat in zeer kleine hoeveelheden al een sterk effect heeft. Slechts een paar microgram, ingenomen via een papertrip of een tablet, zorgt al voor vervormingen van waarnemingen. Laat je niet verrassen en laat jouw dosis testen. Zo voorkom je negatieve ervaringen waar je last van kunt blijven houden.
➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Papertrip

Papertrips zijn bedrukte stukjes eetbaar papier waarop LSD is gespoten. Door de papertrip onder de tong te leggen, wordt de LSD via de slijmvliezen in je mond opgenomen. Op die manier voel je eerder effect dan wanneer je een zogenaamde microdot via tabletvorm doorslikt.

Na ongeveer 30 tot 90 minuten zijn de effecten al merkbaar. Alles wat je hoort, ziet, voelt, ruikt of proeft, begint te vervormen. Dat zijn hallucinaties.


Lysergeenzuurdi-ethylamide

Lysergeenzuurdi-ethylamide is de voluit geschreven Nederlandse vertaling van de afkorting LSD. In 1938 werd het tripmiddel ontdekt door de Zwitserse chemicus Albert Hofmann. In de jaren 60 en 70, tijdens de flowerpower, was LSD populair onder de hippies. LSD wint tegenwoordig weer aan populariteit, maar wordt wel beduidend minder gebruikt dan partydrugs als XTC.


LSD: dosering

LSD is een sterk tripmiddel en wordt daarom gemeten in microgrammen, een miljoenste deel van een gram. Een papertrip of microdot kan variëren van 10 gram tot wel 120 gram. Je kunt niet zien hoeveel microgram jouw papertrip of microdot bevat. Laat dit daarom altijd testen, want een dosis kan snel verkeerd vallen.


LSD: effecten

Sommige mensen zijn gevoeliger voor LSD dan andere en reageren dus heftiger op een dosis. Zeker als je voor de eerste keer LSD gebruikt, kun je na een lichte dosis al een sterk effect ervaren. Na 30 tot 90 minuten begint de LSD te werken. Je beleeft alles om je heen intenser en anders. Zo kun je geluiden ‘zien’, kleuren ‘proeven’ en word je omgeven door patronen. Ook lijkt het alsof de tijd stilstaat.


LSD: onvoorspelbaar

Het vervelende van LSD is dat het onvoorspelbaar is. Positieve effecten kunnen omslaan in negatieve, waarbij de nare gevoelens de overhand nemen. Je kunt dingen gaan zien die je angstig maken, zoals duivels, demonen en kleine en grote beestjes. Soms lijken vervormingen zo levensecht, dat je denkt dat ze werkelijkheid zijn. Pijnlijke en verdrietige gevoelens kunnen opkomen en je weet niet hoe je ze kunt stoppen. Het gevoel de controle te verliezen kan voor wanhoop zorgen waardoor je jezelf kunt verwonden.


LSD: duur trip

Een trip duurt gemiddeld tussen de 6 tot 8 uur, maar een zware trip kan wel 12 uur aanhouden. De na-effecten zijn nog tot 24 uur merkbaar.


LSD testen

Laat je dosis LSD altijd testen, een zware trip duurt namelijk langer en is heviger. Zorg dat je goed in je vel zit als je het neemt, want LSD versterkt negatieve gevoelens. Zorg er ook voor dat er altijd iemand in de buurt is die je kan helpen als je in een bad trip terechtkomt.

Heb je een negatieve ervaring gehad met LSD en nog steeds last van na-effecten? Of wil je meer informatie over dit middel? Neem dan contact op met Trubendorffer
☎ Praat nu met een deskundige