Spacecake

Niet zonder risico's

Spacecake is een baksel waar hasj of wiet in zit. Door een cannabisproduct in gesmolten boter op te lossen, kan het meegebakken worden in cakebeslag. Toch is doseren erg lastig. Het belangrijkste werkzame bestanddeel van cannabis is tetrahydrocannabinol (THC). Deze stof staat bekend om zijn psychoactieve eigenschappen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Spacecake: werking

Mensen gebruiken spacecake vooral voor de ontspannende en geestverruimende werking. Je kunt er high of stoned van worden. Anders dan bij het roken van hasj of wiet, ervaar je bij spacecake de werking vaak pas na drie kwartier tot anderhalf tot twee uur. Iemand die denkt dat het niet werkt, neemt mogelijk een extra stuk. Hierdoor eten mensen er al snel te veel van.


Verschillen met het roken van hasj of wiet

Een ander verschil met het roken van hasj of wiet, is dat de effecten van spacecake langer aanhouden. Ook zijn ze vaak heftiger en intenser. Na het eten ga je je pas na vier tot zes uur weer normaal voelen. Je kunt lang na-effecten houden, wel twaalf uur. Zeker als je wilt slapen, kan dit erg vervelend zijn.


Spacecake: bijwerkingen

Je kunt last krijgen van duizeligheid en verwardheid na het eten van spacecake. Bijwerkingen zoals een droge mond, rode ogen en een sterk hongergevoel komen ook voor. Verder kan je reactievermogen verminderd zijn. De effecten verdwijnen vanzelf, zonder blijvende schadelijke gevolgen.


Spacecake risico’s

Na het eten van spacecake kan de bloeddruk plotseling dalen en ontstaan er soms hartkloppingen. Dit kan gevaarlijk zijn als je een hart- of vaatziekte hebt. Ook mensen met psychische aandoeningen of met aanleg voor psychoses kunnen de cake beter laten staan omdat het een sombere stemming verergert. Het kan zelfs een trigger zijn voor psychose.

Recreatief gebruik van drugs is in veel landen illegaal en dit geldt ook voor etenswaren. Houd vooral rekening met de wet van het land waar je bent.


Spacecake: effecten verminderen

Cannabis versterkt je zintuigen en maakt je bewust(er) van jezelf en je omgeving. Dit kan een overweldigend gevoel zijn, zeker als je het niet gewend bent. Ook kun je je raar of misselijk voelen. Hoe verminder je de effecten van spacecake? Raak niet in paniek, maar zoek een rustige plek of frisse lucht op. Zoek een buddy waar je tegenaan kan praten. En eet of drink iets zoets (sap, een Mars, druivensuiker) of slik vitamine C.


Spacecake: bad trip

Beland jij of iemand anders toch in een bad trip na het eten van spacecake? Bij een bad trip kun je naar rustige muziek luisteren of aan een prettige ervaring terugdenken. Bedenk dat de effecten tijdelijk zijn en vanzelf weer verdwijnen.


Houd er rekening mee dat:

  • de effecten heftig en intens, maar ook onplezierig kunnen zijn
  • het lastig te bepalen is hoeveel hasj of wiet je in baksels gebruikt en de dosering te hoog kan uitvallen
  • de werking vaak pas veel later begint: bijnemen als je niets voelt is niet aan te raden
  • de effecten van vijf tot twaalf uur kunnen duren
  • je iets zoets kunt eten of drinken om de effecten te verminderen

Neem voor vragen of advies bij gebruik van spacecake, cannabis of andere drugs contact op met Trubendorffer
☎ Praat nu met een deskundige