Partner gebruikt stiekem drugs

dit kun je doen

Heb je het vermoeden dat je partner regelmatig drugs gebruikt? Of weet je dit wel zeker? Heeft dit negatieve gevolgen voor zijn leven én voor jullie relatie? En vind je het hoog tijd om hulp in te schakelen? Zo pak je het aan.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Partner drugsgebruiker?

Er zijn heel wat soorten drugs waaraan je zowel geestelijk als lichamelijk verslaafd kunt raken. Om drugsverslaafd te raken, hoeft iemand niet eens regelmatig of vaak drugs te gebruiken. Sommige mensen zijn erg verslavingsgevoelig en kunnen al snel niet meer zonder.

Dit kan erop wijzen dat je partner (stiekem) drugs gebruikt:

  • Zijn prestaties op het werk of studie gaan achteruit
  • Je partner lijkt afwezig en niet geïnteresseerd in de relatie of wat er thuis gebeurd
  • Je partner gebruikt vaker en meer dan hij wil
  • Je partner liegt tegen jou over het gebruik
  • Je partner gaat om met mensen die drugs gebruiken
  • Je partner geeft veel geld uit of maakt schulden

Drugs in een relatie

Zijn de zinnen ‘Mijn vriend liegt over drugs’ of ‘Mijn vriend liegt over blowen’ op jou van toepassing? Dan is het hoog tijd dat je ingrijpt. Niet alleen omdat een drugsverslaving schadelijke gevolgen heeft voor je partner, maar ook omdat een relatie met iemand die drugs gebruikt, schadelijk voor jou kan zijn. Je kunt in de verslaving worden meegezogen, je partner kan ongewenst gedrag gaan vertonen, het kan zorgen voor ruzies en ga zo maar door. Bovendien ondermijnt het je vertrouwen. Kortom, als je partner stiekem drugs gebruikt kan het de relatie behoorlijk op de proef stellen.


Tips als je partner stiekem drugs gebruikt

Wat kun je doen als je het vermoeden hebt dat je een relatie hebt met iemand die drugs gebruikt? Het belangrijkste is dat je erover praat. Doe dit als je partner niet onder invloed is en op een rustig moment. Het is slim om van tevoren alvast informatie in te winnen over hoe je zo’n gesprek aanpakt en waar je partner terecht kan voor hulp. Zo kom je goed beslagen ten ijs en kun je je partner direct in contact brengen met verslavingszorg als hij hiervoor openstaat.


Hulp voor partners

Bij Trubendorffer zijn we er niet alleen voor verslaafden maar ook voor hun partner en familie. Gebruik je partner stiekem drugs, dan kun je bij ons terecht voor hulp. Ook tijdens de behandeling betrekken wij de naasten van de cliënt erbij. Op deze manier kun je er het beste zijn voor je partner en leer je zelf hoe je je grenzen kunt bewaken en het beste met de verslaving van je partner om kunt gaan.

☎ Bel 0800 - 999 999 8