Wat doet coke met je lichaam?

de fysieke gevolgen

Van coke krijg je energie, je wordt er zelfverzekerd van en minder snel dronken. Maar wat doet coke met je lichaam? Meer dan je misschien denkt. Lees hier waarom het slim is om te stoppen met het gebruik van cocaïne. Weten hoe ervoor staat met jouw coke gebruik? Doe de coke test en ontdek of je mogelijk hulp nodig hebt.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed


Coke snuiven: bijwerkingen

Cocaïne stimuleert het centrale zenuwstelsel en daarmee ook het hart. Ook heeft het effect op stofjes in je hersenen, zoals dopamine en adrenaline waardoor je energielevel en gemoedstoestand ontregeld raken. Maar wat doet coke snuiven precies met je lichaam? Alle schadelijke bijwerkingen op een rij:


Wat doet coke op de lange termijn?

Gebruik je regelmatig coke of heb je een cocaïneverslaving, dan heeft coke snuiven ook op de lange termijn schadelijk gevolgen voor je lichaam. Zo kun je last krijgen van:

  • oververmoeidheid
  • minder zin in seks
  • gewichtsverlies
  • hart- en vaatziekten
  • gaten in je neusschot die hierdoor zelfs kan verdwijnen

Wat doet coke met je karakter?

Coke doet niet alleen iets met je lichaam, cocaïne snuiven heeft ook een grote invloed op je karakter. Het maakt je egocentrisch, kil en arrogant. Je hebt de neiging om alle aandacht naar je toe te trekken, bent ongeduldig en snel geïrriteerd. Gebruik je langdurig dan kun je er zelfs paranoïde en depressief van worden. Een troost: als je stopt met het cokegebruik verdwijnen deze nare trekjes vaak vanzelf.


Hulp bij stoppen met cocaïne

Ben je wat geschrokken van wat coke met je lichaam doet en wil je van je cocaïneverslaving af? Zelfstandig stoppen is ontzettend moeilijk. Bovendien is de kans op succes groter met de juiste hulp.

Trubendorffer kan je helpen om van de coke af te komen. Tijdens de behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Zo kun je gewoon doorgaan met je studie of werk. En kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot. Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt dus altijd bellen voor een intake of terugbelverzoek. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige