wat doet coke met je neus?

De gevaren

Cocaïne is niet alleen verslavend en slecht voor je gezondheid, het zorgt ook nog eens voor flinke schade aan je neus als je coke het snuift. Nog een goede reden dus om nu echt te stoppen met het gebruik van coke. Lukt het je niet om zelf van je verslaving af te komen? Plan nu jouw intake, wij zijn er voor je.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed


Schade aan je neus door coke

Als je coke snuift heeft dit grote gevolgen voor je neus. Dit zal je niet verbazen. Je kent vast wel het gevoel van een brandende neus na coke gebruik. Ook neuspijn na het snuiven van coke is iets wat elke cokegebruiker kent.

De oorzaak? Cocaïne lost op in het neusslijmvlies. 60 procent van de cocaïne die je snuift, komt via het neusslijmvlies in het bloed terecht. De overige cocaïne, en de versnijdingsmiddelen, worden via de slokdarm afgevoerd naar de maag.

Wat doet coke precies met je neus:

  • Van coke snuiven krijg je ontstoken neusslijmvlies. Coke gebruikers hebben hierdoor vaak of soms zelfs continu een loopneus.
  • Als je coke snuift krimpen de bloedvaten in je neus. Is de cocaïne uitgewerkt dan gaan ze weer open. Dit kan voor bloedverlies zorgen in het tussenschot en daar gaten achterlaten.
  • In het ergste geval is uiteindelijk zelfs je neusschot weg door coke en kan je neusbrug instorten.

Neus herstellen na coke

Ben je geschrokken nu je weet hoe coke je neus beschadigd? Het goede nieuws is: als je stopt met het gebruik van coke zal je neus deels weer herstellen. Je slijmvliezen worden na verloop van tijd weer gezond waardoor je geen last meer zult hebben van een loopneus.

Heb je het zover laten komen dat je gaten in het tussenschot van je neus hebt? Helaas is dit alleen te herstellen met een operatie door een KNO-arts. Laat het niet zover komen, maar stop voordat de schade aan je neus onherstelbaar is.


Hulp bij stoppen met cocaïne

Trubendorffer kan jou of je partner helpen om van de coke af te komen. Tijdens de behandeling van de cokeverslaving blijf je gewoon thuis wonen. Zo hoef je je leven niet on hold te zetten en kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot.

Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke of zoek je hulp voor je partner of een familielid? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt dus altijd bellen voor een intake of terugbelverzoek. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige

”Categorie: Cocaïneverslaving