wat doet coke met je neus?

De gevaren

Cocaïne is niet alleen verslavend en slecht voor je gezondheid, het zorgt ook nog eens voor flinke schade aan je neus als je coke snuift. Nog een goede reden dus om nu echt te stoppen met het gebruik van coke. Lukt het je niet om zelf van je verslaving af te komen? Plan nu jouw intake, wij zijn er voor je.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Schade aan je neus door coke

Als je coke snuift heeft dit grote gevolgen voor je neus. Dit zal je niet verbazen. Je kent vast wel het gevoel van een brandende neus na coke gebruik. Ook neuspijn na het snuiven van coke is iets wat elke cokegebruiker kent.

De oorzaak? Cocaïne lost op in het neusslijmvlies. 60 procent van de cocaïne die je snuift, komt via het neusslijmvlies in het bloed terecht. De overige cocaïne, en de versnijdingsmiddelen, worden via de slokdarm afgevoerd naar de maag.

Wat doet coke precies met je neus:

  • Van coke snuiven krijg je ontstoken neusslijmvlies. Coke gebruikers hebben hierdoor vaak of soms zelfs continu een loopneus.
  • Als je coke snuift krimpen de bloedvaten in je neus. Is de cocaïne uitgewerkt dan gaan ze weer open. Dit kan voor bloedverlies zorgen in het tussenschot en daar gaten achterlaten.
  • In het ergste geval is uiteindelijk zelfs je neusschot weg door coke en kan je neusbrug instorten.

"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Neus herstellen na coke

Ben je geschrokken nu je weet hoe coke je neus beschadigd? Het goede nieuws is: als je stopt met het gebruik van coke zal je neus deels weer herstellen. Je slijmvliezen worden na verloop van tijd weer gezond waardoor je geen last meer zult hebben van een loopneus.

Heb je het zover laten komen dat je gaten in het tussenschot van je neus hebt? Helaas is dit alleen te herstellen met een operatie door een KNO-arts. Laat het niet zover komen, maar stop voordat de schade aan je neus onherstelbaar is.


Hulp bij stoppen met cocaïne

Trubendorffer kan jou helpen om van de coke af te komen. Tijdens de behandeling van de cokeverslaving blijf je gewoon thuis wonen. Zo hoef je je leven niet on hold te zetten en kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot.

Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8

”Categorie: Cocaïneverslaving