Cocaïne effecten

Dit doet coke met je

Coke wordt vaak gebruikt tijdens het uitgaan. Het geeft energie, je voelt je sterk en je wordt minder snel dronken. Ook vallen natuurlijke remmingen weg. Dat klinkt fijn, maar het gebruik van coke is duur en cocaïne effecten slecht voor je gezondheid. Gebruik je regelmatig cocaïne en wil je hiermee stoppen? Wij kunnen je helpen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Is cocaïne verslavend?

Het antwoord is: ja. Heel verslavend zelfs. Zo’n 10 tot 15% van de gebruikers is al na één keer gebruik verslaafd aan deze drug. Bij anderen sluipt een verslaving erin.

Dit kan erop wijzen dat je verslaafd bent aan coke:

 • Steeds meer of vaker coke gaat gebruiken om hetzelfde effect te bereiken.
 • Vaker gebruikt dan je met jezelf hebt afgesproken.
 • Steeds minder aandacht hebt voor je werk, studie, familie en vrienden.
 • Een groot deel van je tijd bezig bent met het gebruiken van coke en het herstellen daarvan.
 • Gewicht verliest en soms een spontane bloedneus hebt.
 • Niet in staat bent zelf te stoppen met coke.

Hoe lang duurt het voor cocaïne is uitgewerkt?

Cocaïne kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bij het snuiven van coke werkt het ongeveer 30 minuten. Als je cocaïne rookt of spuit slechts enkele minuten. Doordat de prettige effecten van cocaïne slechts kort duren, wil je als snel meer. Niet zo gek dus dat cocaïne heel verslavend is.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Cocaïne effecten volgende dag

Heb je cocaïne gebruikt, dan zijn de effecten de volgende dag merkbaar. Je kunt dan last hebben van onder andere:

 • concentratieproblemen
 • depressiviteit
 • extreme vermoeidheid
 • geïrriteerd of ontstoken neusslijmvlies
 • pijn in de voorhoofdsholte
 • hoofdpijn

Cocaïne effecten lange termijn

Gebruik je regelmatig coke of heb je een cocaïneverslaving, dan kan je ook last krijgen van ernstige effecten door het gebruik van cocaïne. Zo kun je last krijgen van:

 • oververmoeidheid
 • ernstige depressie
 • veranderde persoonlijkheid
 • minder zin in seks
 • gewichtsverlies
 • achterdocht en agressie
 • hart- en vaatziektes

Hulp bij stoppen met cocaïne

Ben je geschrokken van de effecten van cocaïne en wil je stoppen met het gebruik? Zelfstandig stoppen is moeilijk en niet altijd zonder risico. Bovendien is de kans op succes groter met de juiste hulp.

Trubendorffer kan je helpen om van de coke af te komen. Tijdens de behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Zo kun je gewoon doorgaan met je studie of werk. En kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot.
Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8