Afkicken coke

zo doe je dat

Het gebruik van cocaïne is schadelijk voor je gezondheid en bovendien duur. Toch sluipt een verslaving er makkelijk in. Stoppen met het gebruik van cocaïne is helaas niet makkelijk. Zeker niet op de lange termijn. Wil je voor eens en voor altijd stoppen met coke? Met de juiste hulp lukt het.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de coke test

 • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
 • Behandeling volledig vergoed

Afkicken coke: verschijnselen

Wil je stoppen coke snuiven of roken? Dan krijg je de eerste tijd te maken met bijwerkingen. Je kunt last krijgen van afkickverschijnselen zoals:

 • Stemmingswisselingen
 • Hallucinaties
 • Angst
 • Depressieve gevoelens
 • Slecht slapen
 • Weinig energie en erg vermoeid
 • Verhoogde eetlust
 • Ontwikkelen van een nieuwe verslaving

Afkicken coke: hoe lang duurt het?

Stoppen van coke gaat in verschillende fases. De eerste week heb je last van zeer wisselende stemmingen. Dan breekt een periode van een week of tien aan waarin je geen afkickverschijnselen meer hebt en het gevoel hebt dat je er helemaal vanaf bent. Helaas volgt er daarna een periode waarin je depressief kunt worden. Dit kan wel een half jaar duren. Ook kun je in deze fase opeens weer behoefte krijgen om coke te nemen. Je bent tenslotte afgekickt, dan kan af en toe wat nemen voor de gezelligheid toch geen kwaad? Een terugval ligt op de loer.


Zelf afkicken van coke

Natuurlijk kun je zelf proberen om te stoppen met het gebruik van coke. Grote kans dat het je nog lukt ook. Maar juist door de depressieve periode die onderdeel is van het stoppen met coke, is het belangrijk om dit met goede begeleiding te doen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je weer coke gaat gebruiken om van je depressieve gevoelens af te komen. Of in de valkuil te trappen van: het kan heus wel weer een keertje. Voor je het weet, ben je weer verslaafd en kun je van voren af aan beginnen met afkicken.


Hoe afkicken van coke?

Wil je echt stoppen met coke en er nooit meer aan beginnen, dan is het dus belangrijk dat je hulp zoekt. Wij bieden je ambulante hulp door deskundige hulpverleners. Tijdens de behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Zo kun je gewoon doorgaan met je studie of werk. En kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot. Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige