Hoe verslavend is coke

ben je na 1 lijntje al verslaafd?

Het gebruik van coke, of cocaïne, is schadelijk voor je gezondheid en bovendien duur. Toch sluipt een verslaving er makkelijk in. Voor je het weet, gaat er een gram per dag doorheen tijdens het coke snuiven. Hoe verslavend is coke? En kan het kwaad om 1 lijntje te nemen of kun je dat beter laten?

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Is coke verslavend na 1 keer?

We kunnen maar beter duidelijk zijn: of je nou af en toe een lijntje neemt of één gram coke op een avond gebruikt, coke snuiven – hoeveel of hoe weinig ook – is altijd schadelijk voor je lichaam. Ook bestaan er bij gebruik van coke altijd de kans op een overdosis en een verslaving.


Hoe verslavend is coke?

Cocaïne is een verslavende drug. Coke werkt maar zo’n 30 minuten. Vaak begin je met een paar halve lijntjes, maar neem je al snel veel meer. Dat kan als snel uit de hand lopen. In het begin denk je het onder controle te hebben, maar af en toe wordt al snel regelmatig. Gebruikers maken duidelijk dat coke ‘zo lekker’ is dat je er niet af kunt blijven.


Hulp bij stoppen met coke

Wil je van stoppen met coke snuiven? Hoeveel of hoe weinig je ook gebruikt? Wij bieden ambulante hulp door deskundige hulpverleners. Tijdens de behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Zo kun je gewoon doorgaan met je studie of werk. En kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot. Loopt jouw cokegebruik uit de hand? Neem vandaag nog contact met ons op via 0800 999 999 8.

☎ Praat nu met een deskundige