overdosis coke

wat als je te veel coke hebt gebruikt?

Coke wordt vaak gebruikt tijdens het uitgaan. Dit mag dan onschuldig lijken: coke is zeer verslavend en slecht voor je gezondheid.. Bovendien heb je steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Het risico op een overdosis coke is dan ook groot. Genoeg redenen dus om te stoppen met het gebruik van coke.
➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Hoeveel coke is dodelijk?

Hoe vaker je gebruikt, hoe meer coke je moet nemen om hetzelfde effect te krijgen. Cocaïne werkt ongeveer 30 minuten. Is de coke uitgewerkt, dan wil je meer. Hierdoor kun je makkelijk verslaafd raken. En loop je een groot risico om een overdosis coke te nemen.

Hoeveel cocaïne is dodelijk, vraag je je misschien af. Bij injecteren of roken is de kans op een overdosis coke groter dan bij snuiven. Maar hoe je het ook gebruikt, er is altijd een risico. Dat heeft niet alleen met de hoeveelheid te maken. Een overdosis kan ook optreden omdat de coke verkeerd valt, door de verkeerde samenstelling of omdat er te veel cocaïne is opgenomen door het lichaam. Heb je last van hart- en vaatziekten dan loop je een extra groot risico. Een kleine hoeveelheid kan kortom al leiden tot een overdosis coke en zo tot de dood.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Te veel coke gebruikt?

Heb je coke gebruikt en krijg je last van de volgende symptomen, dan moet je direct 112 bellen.

  • Drukkende pijn op de borst en hartkloppingen (kans op hartaanval).
  • Pijn die uitstraalt naar de linkerarm en soms naar de rug(kans op hartaanval).
  • Bleek en grauw wegtrekken, hevig zweten en paniek.
  • Gevoelloosheid aan een kant van het lichaam, verlies van het gezichtsvermogen, onduidelijk spreken en duizeligheid (kans op herseninfarct).
  • Bewusteloosheid, stuiptrekkingen van de spieren en schuimbekken (kans op epileptische aanval).
  • Ben je opgefokt, paranoïde, angstig of agressief en lukt het niet om rustiger te worden, dan is het ook belangrijk dat je hulp zoekt.

Hulp bij stoppen met cocaïne

Wil je voorkomen dat je een overdosis coke neemt, dan is er maar een ding dat je kunt doen: stoppen met het gebruik van cocaïne. Dit betekent dat je zowel geestelijk als lichamelijk moet afkicken. Dit lukt het beste onder goede begeleiding. Wij bieden je ambulante hulp door deskundige hulpverleners. Tijdens de behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Zo kun je gewoon doorgaan met je studie of werk. En kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige

”Categorie: Cocaïneverslaving