Stoppen met coke

tips om af te kicken

Stoppen met coke lukt meestal niet alleen. Een professionele behandeling verhoogt de slagingskans om blijvend af te kicken.

Mensen die naar een kliniek gaan om te stoppen met cocaïne vallen na verloop van tijd vaak terug. De geestelijke afhankelijkheid van coke is heel sterk. Dat maakt het moeilijk om ervan af te komen. Daarom zijn de behandelingen van Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose, persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven zo intact mogelijk te laten. Doordat de behandeling en je dagelijkse leven samengaan, word je zo goed mogelijk voorbereid op je toekomst na je verslaving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Stoppen met cocaïne

Cocaïne is erg verslavend. Je hebt snel meer nodig om het gewenste effect te bereiken of om over de dip heen te komen die je onvermijdelijk doormaakt als de cocaïne is uitgewerkt. Het prettige gevoel dat cocaïne je geeft, duurt maar kort. Daarna voel je je lusteloos en depressief. Het liefst wil je snel een volgende dosis. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Dit heeft enorme impact op je sociale leven, werk en gezondheid. En niet te vergeten op je financiën. Volop redenen dus om zo snel mogelijk te stoppen met cocaïnegebruik.


Stoppen met coke: bijwerkingen

Stoppen met coke zorgt voor bijwerkingen die hevig kunnen zijn. Ze manifesteren zich vooral op mentaal vlak. Je kunt je moedeloos, futloos en vermoeid voelen. Ook kan stoppen met coke leiden tot stemmingswisselingen, hallucinaties en depressies. Andere mogelijke ontwenningsverschijnselen zijn angst, slecht slapen en een verhoogde eetlust.


Tips om te stoppen met coke

Stoppen met coke? Hier zijn enkele tips:

  • maak een afspraak voor een intake op één van onze behandellocaties
  • benoem de redenen waarom je wilt stoppen en schrijf ze op
  • bepaal een definitief stopmoment. Vertel het aan je vrienden en familie zodat ze je tot steun kunnen zijn
  • gooi alles weg dat met je cocaïnegebruik te maken heeft. Wis bijvoorbeeld telefoonnummers van dealers
  • weet in welke situaties je het liefst gebruikt en bedenk hoe je met deze situaties om moet gaan
  • zorg voor voldoende lichamelijke beweging zoals lopen, fietsen en zwemmen
  • verander je eet- en drinkgewoonten. Eet veel groenten en fruit en drink veel water
  • vermijd alcohol, want dit werkt drempelverlagend
  • beloon jezelf van het geld dat je uitspaart of spaar dit op om iets leuks te doen
  • lukt het niet op eigen kracht? Heb je een moeilijk moment? Neem contact op met je hulpverlener

Stoppen met coke zonder bezoek aan een afkickkliniek

Houd er rekening mee dat je na het stoppen nog regelmatig naar coke zult verlangen. Dit wordt geleidelijk minder en ebt op den duur helemaal weg. Blijf sterk! En als je toch een keer gebruikt, geef de moed vooral niet op. Ga na waarom het gebeurde en bedenk hoe je voortaan zult reageren. Ook van terugval kun je leren.


Stoppen met coke kan buiten een afkickkliniek

De eerste stap om van je cokeverslaving af te komen? Maak een afspraak voor een intake op één van onze behandellocaties. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via 0800-9999998. Je krijgt direct een persoonlijke cliëntcoach toegewezen. Zo heb je ook voor niet-behandelinhoudelijke zaken een aanspreekpunt.

☎ Praat nu met een deskundige