Stoppen met coke

tips om af te kicken

Stoppen met coke lukt meestal niet alleen. Een professionele behandeling verhoogt de slagingskans om blijvend af te kicken.

Mensen die naar een kliniek gaan om te stoppen met cocaïne vallen na verloop van tijd vaak terug. De geestelijke afhankelijkheid van coke is heel sterk. Dat maakt het moeilijk om ervan af te komen. Daarom zijn de behandelingen van Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose, persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven zo intact mogelijk te laten. Doordat de behandeling en je dagelijkse leven samengaan, word je zo goed mogelijk voorbereid op je toekomst na je verslaving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Stoppen met cocaïne

Cocaïne is erg verslavend. Je hebt snel meer nodig om het gewenste effect te bereiken of om over de dip heen te komen die je onvermijdelijk doormaakt als de cocaïne is uitgewerkt. Het prettige gevoel dat cocaïne je geeft, duurt maar kort. Daarna voel je je lusteloos en depressief. Het liefst wil je snel een volgende dosis. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Dit heeft enorme impact op je sociale leven, werk en gezondheid. En niet te vergeten op je financiën. Volop redenen dus om zo snel mogelijk te stoppen met cocaïnegebruik.


Stoppen met coke: bijwerkingen

Stoppen met coke zorgt voor bijwerkingen die hevig kunnen zijn. Ze manifesteren zich vooral op mentaal vlak. Je kunt je moedeloos, futloos en vermoeid voelen. Ook kan stoppen met coke leiden tot stemmingswisselingen, hallucinaties en depressies. Andere mogelijke ontwenningsverschijnselen zijn angst, slecht slapen en een verhoogde eetlust.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Tips om te stoppen met coke

Stoppen met coke? Hier zijn enkele tips:

 • maak een afspraak voor een intake op één van onze behandellocaties
 • benoem de redenen waarom je wilt stoppen en schrijf ze op
 • bepaal een definitief stopmoment. Vertel het aan je vrienden en familie zodat ze je tot steun kunnen zijn
 • gooi alles weg dat met je cocaïnegebruik te maken heeft. Wis bijvoorbeeld telefoonnummers van dealers
 • weet in welke situaties je het liefst gebruikt en bedenk hoe je met deze situaties om moet gaan
 • zorg voor voldoende lichamelijke beweging zoals lopen, fietsen en zwemmen
 • verander je eet- en drinkgewoonten. Eet veel groenten en fruit en drink veel water
 • vermijd alcohol, want dit werkt drempelverlagend
 • beloon jezelf van het geld dat je uitspaart of spaar dit op om iets leuks te doen
 • lukt het niet op eigen kracht? Heb je een moeilijk moment? Neem contact op met je hulpverlener

Stoppen met coke zonder bezoek aan een afkickkliniek

Houd er rekening mee dat je na het stoppen nog regelmatig naar coke zult verlangen. Dit wordt geleidelijk minder en ebt op den duur helemaal weg. Blijf sterk! En als je toch een keer gebruikt, geef de moed vooral niet op. Ga na waarom het gebeurde en bedenk hoe je voortaan zult reageren. Ook van terugval kun je leren.


Stoppen met coke kan buiten een afkickkliniek

De eerste stap om van je cokeverslaving af te komen? Maak een afspraak voor een intake op één van onze behandellocaties. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via 0800-9999998. Je krijgt direct een persoonlijke cliëntcoach toegewezen. Zo heb je ook voor niet-behandelinhoudelijke zaken een aanspreekpunt.

☎ Bel 0800 - 999 999 8