Afkickverschijnselen coke

Hou jezelf niet langer aan het lijntje

De afkickverschijnselen van coke kunnen hevig zijn. Je voelt je vaak moedeloos en futloos. Stoppen met coke kan leiden tot hevige stemmingswisselingen. Je kunt zelfs in een depressie belanden of gaan hallucineren. Wil je stoppen met coke? Met de juiste hulp lukt het je.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn de afkickverschijnselen van coke?

De afkickverschijnselen van coke hangen af van de mate van gebruik. Wanneer je niet vaak en niet veel gebruikt, zijn de verschijnselen waarschijnlijk ook minder dan wanneer je vaak en veel gebruikt.

Over het algemeen treden onderstaande afkickverschijnselen van coke op:

 • stemmingswisselingen
 • hallucinaties
 • angst
 • depressieve gevoelens
 • slecht slapen
 • weinig energie en erg vermoeid
 • verhoogde eetlust
 • ontwikkelen van een nieuwe verslaving

Stadia afkickverschijnselen cocaïne

Wanneer je stopt met coke zijn er verschillende stadia afkickverschijnselen van cocaïne. De eerste week heb je last van zeer wisselende stemmingen. Dan breekt een periode van een week of tien aan waarin je zeer zelfverzekerd bent en denkt alles onder controle te hebben. Je hebt het gevoel geen afkickverschijnselen van coke meer te hebben en dat je de coke makkelijk kan laten staan.

Daarna breekt een periode aan waarin je depressief kan worden. Deze periode kan ruim een half jaar duren. Soms kan iemand al deze emoties als afkickverschijnselen van coke ook in een etmaal meemaken. Wordt de periode van depressie te zwaar dan is een bezoek aan een arts aan te raden. Die kan je ook doorverwijzen voor professionele begeleiding bij de diverse stadia afkickverschijnselen van cocaïne.


Afkickverschijnselen van het snuiven: terugval dreigt

Terwijl je het gevecht met de afkickverschijnselen van het coke snuiven aangaat, ligt terugval op de loer. Daar moet je je goed op voorbereiden en niet proberen te zwichten door je afkickverschijnselen van coke. Bij terugval ga je weer gebruiken, na een periode van niet of minder gebruik. Heel belangrijk is hoe je op terugval reageert. Denk dan niet ‘zie je wel, ik kan het niet’. Daardoor ga je juist weer snuiven.

Beter is het om je terugval te zien als een moment waar je iets van kunt leren. Ga na in welke situatie het gebeurde en bedenk een manier om de volgende keer op een andere manier met die situatie om te gaan. Dan ben je weer wat sterker geworden. Bedenk dat terugval helaas vaak onderdeel is van je herstel, terwijl je moet dealen met de afkickverschijnselen van het snuiven. Het belangrijkst is de actie die je neemt na een terugval.


Tip bij het afkicken van coke

Zoek professionele hulp en leer omgaan met zwakke momenten. Daarnaast kunnen onderstaande tips je helpen om een terugval te voorkomen:

 • zet de nadelen van gebruik op een rijtje, dat helpt je om te weigeren
 • denk aan mensen van wie je houdt, zij zouden het niet leuk vinden als je gebruikt
 • denk aan de gevolgen als je toch gebruikt
 • je hoeft je slechte dagen niet in je eentje aan te gaan, steun op je supportnetwerk
 • check of er extra (open) inloopavonden zijn van een zelfhulpgroep
 • lichaamsbeweging is invloedrijk en werkt

Wil je stoppen met coke en de bijwerkingen overwinnen? En wil je begeleiding bij het doorstaan van de afkickverschijnselen van coke? Dan is het verstandig om hier professionele hulp bij in te schakelen.

Al in het eerste kennismakingsgesprek voelde ik al dat ik hier goed zat. Een luisterend oor, een duidelijke aanpak en aandacht voor mij als persoon. Trubendorffer heeft mij altijd precies geboden wat ik op dat moment nodig had.
- Peter

Stoppen met coke, overwin de bijwerkingen

Trubendorffer kan je helpen om je cokeverslaving te overwinnen. Wij bieden je ambulante hulp (hulp zonder opname) door onze deskundige hulpverleners. Zij helpen je je verslaving te erkennen en aan te pakken, waardoor jij uiteindelijk de winnaar bent. Ook zorgt Trubendorffer voor goede nazorg, om een terugval te voorkomen. Ben jij klaar om te stoppen met coke? Bel ons nu voor advies.

☎ Praat nu met een deskundige

”Categorie: Cocaïneverslaving