Wat doet coke met je uiterlijk?

De uiterlijke kenmerken

Het gebruik van coke is niet alleen slecht voor je gezondheid. De kans dat je verslaafd raakt aan deze drug is ook groot. Maar wat doet coke precies met je uiterlijk? Meer dan je misschien denkt, want regelmatig cocaïne gebruiken heeft ook fysieke gevolgen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
 • Behandeling volledig vergoed

Uiterlijke symptomen coke tijdens gebruik

Zodra je coke hebt gebruikt, zijn er uiterlijke kenmerken van cocaïnegebruik te zien.

Uiterlijke symptomen van cokegebruik:

 • Verwijde pupillen.
 • Cocaïne stimuleert de bloedsomloop waardoor je ogen er rood en waterig uitzien.
 • Tandenknarsen.
 • ‘Strak’ gezicht.
 • Ophalen van de neus of vaak de neus vegen.

Wat doet coke met je uiterlijk op de lange termijn

Gebruik je regelmatig cocaïne of ben je zelfs verslaafd aan coke, dan heeft dit ook gevolgen voor je uiterlijk. Maar wat doet coke met je uiterlijk als je langere tijd dagelijks coke gebruikt?

 • Als je regelmatig cocaïne kan dat grote schade aan je neus opleveren. Niet alleen beschadig je zo de slijmvliezen in de neus waardoor je continu een loopneus kunt krijgen, maar coke zorgt er ook nog eens voor dat de bloedvaten in je neus krimpen en later weer opengaan. Dit kan voor bloedverlies zorgen in je tussenschot en daar zelfs gaten achterlaten. In het ergste geval kan de neusbrug instorten.
 • Cocaïne zorgt ervoor dat je geen eetlust hebt. Hierdoor eet je minder dan je nodig hebt om goed te functioneren en zul je bij regelmatig gebruik steeds magerder worden of zelfs ondervoed raken.
 • Je gebit wordt ook steeds slechter als je regelmatig coke gebruikt. Cocaïne wordt meestal gesnoven, maar hierbij zal altijd een deel van deze drug in de mond terecht komen. Als cocaïne in aanraking komt met speeksel, ontstaat er een zure oplossing die ervoor zorgt dat het tandglazuur erodeert. Daarnaast zal tandenknarsen, een veelvoorkomend effect van cokegebruik, de tanden ook beschadigen.
 • Bij veel opwekkende drugs zie je dat men kleine puistjes kan krijgen. Opwekkende drugs bevorderen ontstekingen. Kleine spiertjes trekken samen waardoor de doorbloeding van de huid vermindert. En dat kan weer tot puistjes leiden.
 • Rode ogen door slaaptekort en vermoeidheid.

Cocaïnegebruik partner

Gebruik je zelf geen coke maar heb je het vermoeden dat je partner een cokeverslaving heeft of die kant opgaat? Als je de uiterlijke symptomen van coke zoals hierboven beschreven herkent, heb je waarschijnlijk gelijk. Probeer hier met je partner te praten en stimuleer hem of haar om hulp te zoeken. Wil je partner dit niet of weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Trubendorffer is er ook voor jou.


Hulp bij stoppen met cocaïne

Trubendorffer kan jou of je partner helpen om van de coke af te komen. Tijdens de behandeling van de cokeverslaving blijf je gewoon thuis wonen. Zo hoef je je leven niet on hold te zetten en kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot. Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke of zoek je hulp voor je partner of een familielid? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt dus altijd bellen voor een intake of terugbelverzoek. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige

”Categorie: Cocaïneverslaving