Wat doet coke met je uiterlijk?

De uiterlijke kenmerken

Het gebruik van coke is niet alleen slecht voor je gezondheid. De kans dat je verslaafd raakt aan deze drug is ook groot. Maar wat doet coke precies met je uiterlijk? Meer dan je misschien denkt, want regelmatig cocaïne gebruiken heeft ook fysieke gevolgen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Uiterlijke symptomen coke tijdens gebruik

Zodra je coke hebt gebruikt, zijn er uiterlijke kenmerken van cocaïnegebruik te zien.

Uiterlijke symptomen van cokegebruik:

 • Verwijde pupillen.
 • Cocaïne stimuleert de bloedsomloop waardoor je ogen er rood en waterig uitzien.
 • Tandenknarsen.
 • ‘Strak’ gezicht.
 • Ophalen van de neus of vaak de neus vegen.

Wat doet coke met je uiterlijk op de lange termijn

Gebruik je regelmatig cocaïne of ben je zelfs verslaafd aan coke, dan heeft dit ook gevolgen voor je uiterlijk. Maar wat doet coke met je uiterlijk als je langere tijd dagelijks coke gebruikt?

 • Als je regelmatig cocaïne kan dat grote schade aan je neus opleveren. Niet alleen beschadig je zo de slijmvliezen in de neus waardoor je continu een loopneus kunt krijgen, maar coke zorgt er ook nog eens voor dat de bloedvaten in je neus krimpen en later weer opengaan. Dit kan voor bloedverlies zorgen in je tussenschot en daar zelfs gaten achterlaten. In het ergste geval kan de neusbrug instorten.
 • Cocaïne zorgt ervoor dat je geen eetlust hebt. Hierdoor eet je minder dan je nodig hebt om goed te functioneren en zul je bij regelmatig gebruik steeds magerder worden of zelfs ondervoed raken.
 • Je gebit wordt ook steeds slechter als je regelmatig coke gebruikt. Cocaïne wordt meestal gesnoven, maar hierbij zal altijd een deel van deze drug in de mond terecht komen. Als cocaïne in aanraking komt met speeksel, ontstaat er een zure oplossing die ervoor zorgt dat het tandglazuur erodeert. Daarnaast zal tandenknarsen, een veelvoorkomend effect van cokegebruik, de tanden ook beschadigen.
 • Bij veel opwekkende drugs zie je dat men kleine puistjes kan krijgen. Opwekkende drugs bevorderen ontstekingen. Kleine spiertjes trekken samen waardoor de doorbloeding van de huid vermindert. En dat kan weer tot puistjes leiden.
 • Rode ogen door slaaptekort en vermoeidheid.

"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Cocaïnegebruik partner

Gebruik je zelf geen coke maar heb je het vermoeden dat je partner een cokeverslaving heeft of die kant opgaat? Als je de uiterlijke symptomen van coke zoals hierboven beschreven herkent, heb je waarschijnlijk gelijk. Probeer hier met je partner te praten en stimuleer hem of haar om hulp te zoeken. Wil je partner dit niet of weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Trubendorffer is er ook voor jou.


Hulp bij stoppen met cocaïne

Trubendorffer kan jou of je partner helpen om van de coke af te komen. Tijdens de behandeling van de cokeverslaving blijf je gewoon thuis wonen. Zo hoef je je leven niet on hold te zetten en kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je zo hoe je om moet gaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot. Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke of zoek je hulp voor je partner of een familielid? Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8

”Categorie: Cocaïneverslaving