Slapen na coke?

Zo doe je dat

Cocaïne is een zogenaamde upper. Dat wil zeggen dat je van deze drug energie krijgt en actief wordt. Gaan slapen na cokegebruik is dan ook niet makkelijk. Wil je tips hoe je in slaap kunt vallen na coke gebruik? De beste tip is: stop met gebruiken. Met de juiste hulp lukt het! Plan nu jouw intake.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Hoe lang duurt het voordat coke is uitgewerkt?

Cocaïne zorgt voor een verhoogde afgifte van noradrenaline en dopamine in de hersenen. Deze stofjes worden ook wel overdrachtstoffen of neurotransmitters genoemd. Hierdoor wordt je energiek en actief. Cocaïne begint na een paar minuten al te werken. De effecten houden ongeveer een half uur aan.


Rustig worden na coke

Gebruik je in een korte tijd een flinke hoeveelheid cocaïne, dan duurt het behoorlijk lang voordat je weer rustig wordt en kunt gaan slapen. Het is geen goed idee om op zo’n moment slaapmiddelen, cannabis of alcohol te gebruiken om in slaap te komen.

Dit zorgt er maar voor een nog ergere kater en het is bovendien slecht is voor je gezondheid. Het beste wat je kunt doen is zorgen dat de coke zo snel mogelijk je lichaam verlaat en je interne biologische klok een boost te geven.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Tips: herstellen na cokegebruik

Wil je snel nuchter worden na cokegebruik of goed kunnen slapen nadat je coke hebt genomen? Dit kun je doen:

  • Voldoende drinken. Door het gebruik van coke verlies je veel vocht. Vul dit aan met water of een sportdrank. Alcohol drinken is geen goed idee.
  • Eet zoute producten. Behalve veel vocht verlies je ook veel zouten als je flink hebt gezweet. Neem een kop soep of een zakje chips om het tekort aan te vullen.
  • Ook zoet helpt. Door het eten of drinken van iets met veel suiker of het nemen van dextro krijgt je lever een boost. Overdrijf het niet: zo’n 2 glazen suikerwater, of 3 dextro tabletten is voldoende..
  • Vitamine C. Ook vitamine C stimuleert je de lever om te gaan werken en het gif sneller af te breken.
  • Melatonine of L-tryptofaan. Deze stofjes worden normaal gesproken in je lichaam aangemaakt wanneer je gaat slapen. Heb je coke gebruikt, dan kun je deze stofjes in pilvorm innemen.. Neem zo’n melatonine 3 tot 4 uur voor je weg gaat slapen in en L-trypofaan ongeveer half uur van te voren.

Lukt het je niet om te stoppen?

Denk je nu: handig deze tips om te slapen na coke? Het is nog veel beter om helemaal te stoppen met het gebruik van cocaïne. Net als andere drugs is coke namelijk gewoon hartstikke slecht voor je.

Dankzij de intensieve en persoonlijke begeleiding is het mij in enkele maanden gelukt om mijn verslaving aan coke onder controle te krijgen. Door diep te graven en de confrontatie met mezelf aan te gaan, door moeilijke vragen te stellen en situaties uit het verleden niet onbesproken te laten. Dat was voor mij het recept voor een nieuw leven, waarin ik weer tot bloei kwam en weer trots op mezelf durf te zijn.
- Peter

Hulp bij stoppen met coke

Wij helpen jou om van de coke af te komen. Tijdens je behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Zo kun je doorgaan met je werk of studie. En kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Ook leer je hoe je omgaat met lastige situaties in je dagelijkse leven. Dit maakt de kans op een terugval klein en de kans op succes groot.

Ben jij klaar om voor altijd te stoppen met coke? Plan nu jouw gratis intakegesprek. Tijdens jouw behandeling krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen die vervolgens jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8

”Categorie: Cocaïneverslaving