Beste afkickkliniek Nederland

Of ambulante zorg?

Een afkickkliniek in Nederland aan het zoeken om je verslaving aan te pakken? Afkicken op deze manier is niet altijd nodig, er is een alternatief. Wij bieden bij Trubendorffer een ambulante behandelmethode aan. Je bezoekt regelmatig één van onze behandellocaties, hierbij blijf je thuis wonen in je eigen vertrouwde omgeving. Doordat je niet hoeft te worden opgenomen, kun je tijdens het afkicken gewoon doorgaan met je dagelijkse bezigheden. Neem contact met ons op als je hulp bij verslaving nodig hebt. Wij kunnen samen kijken welke methode het beste bij jou past.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Liever thuis slapen of naar een afkickkliniek?

In een afkickkliniek in Nederland gaat het er anders aan toe dan bij onze behandeling. Je wordt in een afkickkliniek in Nederland opgenomen voor een bepaalde tijd, waardoor je niet meer thuis slaapt. Je moet tijdelijk ook stoppen met werken of studeren. Bij onze ambulante behandeling kun je alles wat je leert direct toepassen in jouw dagelijks leven, waardoor de kans op terugval kleiner is.

Toch kan het soms wel gunstig zijn om kort te worden opgenomen in een afkickkliniek in Nederland voordat je onze behandeling gaat volgen. Dat hangt af van waar je aan verslaafd bent en van de heftigheid van jouw verslaving. Neem contact op met onze deskundige medewerkers, we zijn bereikbaar. Samen met jou kijken ze welke behandeling het beste op jou aansluit.


Wel of niet naar de beste afkickkliniek in Nederland

Ook al zit je in de beste afkickkliniek van Nederland, je bent er wel afgesneden van je eigen leefomgeving. Daardoor bestaat de kans dat je niet werkelijk merkt hoe afkicken aanvoelt. Eenmaal thuis kan het erg zwaar zijn en is de kans op een terugval vaak groter.

Wij bieden ambulante zorg bij het afkicken zodat je het geleerde meteen in de praktijk kan toepassen terwijl je thuis woont. Daarbij bezoek je regelmatig één van onze behandellocaties. Deze zitten door het hele land. Je kunt zo veel mogelijk je normale leven blijven leiden, waaronder studeren, werken en je hobby’s beoefenen. Wel verwijzen we je soms door naar een afkickkliniek voor een korte medische behandeling voordat jouw behandeling bij ons start. Dit kan bij sommige (heftige) verslavingen gunstig uitpakken doordat je medische begeleiding krijgt bij bijvoorbeeld heftige afkickverschijnselen.


Zo werkt ambulante zorg bij verslaving

Door de behandeling te integreren in je dagelijkse leven, word je geleidelijk voorbereid op het leven na de behandeling. Wij bieden je intensieve, ambulante gesprekstherapie met een vaste behandelaar. Deze gesprekken vinden plaats op één van onze behandellocaties, via telefoon, beeldbellen en e-mail. Je kan dit dus flexibel indelen in je leven.


Anders dan in een afkickkliniek in Nederland

Het bijzondere van onze aanpak? De combinatie van een uitgebreide intake en een intensieve behandeling die volledig op jou is afgestemd. Dit is een heel andere manier van werken dan in een afkickkliniek. Om jou zo snel mogelijk te helpen om je verslaving te bestrijden, hebben we toegewijde hulpverleners klaarstaan. Die toewijding verwachten we ook van jou. Wij willen dat jij je inzet en er alles aan doet om te stoppen met je verslaving. Dat is veeleisend, maar we weten zeker dat we jou daarmee echt helpen.


Onze zorg wordt vergoed

Voor de zorg die wij leveren, ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering. De behandeling die wij bieden voor jouw verslaving valt namelijk onder de specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Onze behandelingen worden altijd en volledig vergoed voor de meeste Nederlandse verzekerden, minus het wettelijk verplichte eigen risico, tenzij je voor een hoger eigen risico hebt gekozen. Dit werkt hetzelfde als bij opname in een afkickkliniek in Nederland. Heb je je eigen risico nog niet gebruikt voor andere zorg, dan dien je er dus rekening mee te houden dat je zorgverzekeraar dit bedrag bij jou in rekening brengt.

Momenteel kunnen wij helaas geen cliënten in behandeling nemen die verzekerd zijn bij ASR (DITZO, De Amersfoortse), ENO (Salland, Zorgdirect, Hollandzorg) of Zorg en Zekerheid omdat wij geen overeenkomst hebben met deze partijen.


Maak een afspraak voor een intake

Wat je verder moet doen? Je hoeft alleen maar te bellen. Dat kan via ons gratis nummer 0800-999 999 8. Of je vult het online intakeformulier in, dan nemen wij contact op met jou. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft voor niet-behandelinhoudelijke zaken.

Onze intake office is 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Deze medewerkers kijken graag samen met jou hoe jouw verslaving het beste behandeld kan worden. Mocht een behandeling in een afkickkliniek in Nederland de meest geschikte zijn voor jouw verslaving, dan verwijzen wij je door.

☎ Bel 0800 - 999 999 8