Ambulante behandeling

Wat is ambulante zorg?

Gebruik je regelmatig drugs? Of heb je last van een alcoholverslaving of een eetstoornis? En heeft dit negatieve gevolgen voor je leven? Je aanmelden bij een kliniek is dan een mogelijkheid. Je kunt ook kiezen voor ambulante zorg. Wij hebben bewezen dat dit de beste keuze is om van je verslaving af te komen. Dit is waarom.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waarom een ambulante behandeling?

Wil je iets doen aan je verslaving aan drank of drugs of van een eetstoornis afkomen, dan lijkt een kliniek een logische keuze. Je zit in een andere omgeving met minder verleiding. Je hoeft met niets anders bezig te zijn dan met het aanpakken van je probleem.

En daarna begin je thuis aan je nieuwe leven. Helaas blijkt in de praktijk dat een behandeling in een kliniek vaak niet de ideale manier is om van je probleem af te komen. Zodra je thuiskomt, krijg je te maken met lastige situaties en verleidingen waar je lange tijd van was afgeschermd. Een terugval ligt op de loer.


Wat is ambulante zorg?

Benieuwd naar de betekenis van ambulante behandeling? Ambulante zorg is simpel gezegd een behandeling waarbij je thuis blijft wonen. Je slaapt dus gewoon in je eigen bed en je hoeft je studie of werk niet on hold te zetten. Zo leer je in de praktijk hoe je met verleidingen om moet gaan. De kans op een terugval is hierdoor kleiner dan na een verblijf in kliniek.

Trubendorffer, hulp bij verslaving en dubbele diagnose, heeft jarenlange ervaring in ambulante behandelingen en onze aanpak is bewezen effectief. Zo zorgen we er samen voor dat je voor eens en voor altijd écht van je probleem afkomt.


Voordelen van ambulante hulpverlening

Niet elke zorgverzekeraar vergoed verslavingszorg in z’n geheel. De ambulante hulpverlening die wij bieden, wordt wél altijd en volledig vergoed door je zorgverzekeraar.

Houd wel rekening met het wettelijk verplichte eigen risico. Heb je je eigen risico nog niet geheel gebruikt, dan brengt je zorgverzekeraar dit bij jou in rekening. Ook goed om te weten: we hebben geen wachtlijsten. Wil je van je verslaving of eetprobleem afkomen, dan kun je direct bij ons terecht.

Vandaag nog een intake inplannen? Wij zijn 365 dagen te bereiken. Bel ons via 0800-999 999 8. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8