Afkickkliniek Brabant

wij kunnen je helpen

Woon je in de omgeving van Noord Brabant en wil je van je verslaving af? Dan is Trubendorffer het juiste startpunt. Wij zijn geen afkickkliniek in Brabant, maar behandelen je met een ambulant programma. Dat houdt in dat je tijdens je behandeling in je eigen omgeving woont en de dingen die je leert direct toepast in het dagelijks leven. Vaak is opname in een afkickkliniek hierdoor niet nodig. In bepaalde gevallen kan het wel goed werken om eerst kort af te kicken in een afkickkliniek, bijvoorbeeld als je heel langdurig een bepaald middel gebruikt. Onze professionals kijken graag met je mee of het met jouw verslaving nodig is om naar een afkickkliniek in Brabant of ergens anders in Nederland te gaan, of dat onze ambulante behandelmethode het beste bij jou past.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Afkickkliniek in Brabant

Erkennen dat je verslaafd bent is niet makkelijk. Het is de eerste stap in de richting van genezing en een leven zonder verslaving. In veel gevallen kun je van je verslaving afkomen zonder opgenomen te worden in een afkickkliniek. Bij sommige mensen kan opname in een afkickkliniek de kans op herstel echter wel vergroten. Wanneer afkickverschijnselen erg heftig zijn kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om eerst een detox behandeling te volgen in een afkickkliniek. Dit verschilt erg per persoon en per verslaving, neem daarom contact met ons op om met onze hulpverleners te kijken wat voor jou de meest passende methode is.

Brabant heeft twee Trubendorffer-behandellocaties waar je terecht kunt, in Tilburg en in Den Bosch. Dit zijn geen afkickklinieken, je komt alleen regelmatig naar onze locatie voor contact met je behandelaar. Wil je liever ergens anders behandeld worden? Dan kun je ook op onze locaties in Nijmegen, Den Haag, Utrecht, Amsterdam of nabij Maastricht terecht.


Ambulante verslavingszorg in Brabant

Bij Trubendorffer bieden we een ambulante behandelmethode waarbij van je verslaving kunt herstellen terwijl je thuis woont. Hierbij ga je dus niet naar een afkickkliniek in Brabant. Dit is voor veel mensen met een verslaving een passende methode, gezien je in de omgeving blijft waarin je ook na de behandeling verder leeft. De aspecten die je tijdens de behandeling leert, integreer je meteen in jouw dagelijks leven. Daarnaast word je begeleid om een terugval te voorkomen. Opname in een afkickkliniek in Brabant of elders is niet in alle gevallen nodig om van je verslaving af te komen.

Om erachter te komen of jij je behandeling kan volgen terwijl je thuis woont of het beste naar eerst naar een afkickkliniek kan gaan, kun je contact met ons opnemen. Ons deskundig personeel kijkt graag samen met jou welke behandelmethode die het beste bij je past.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Wat kost een behandeling?

In Nederland vallen de kosten van verslavingszorg onder de basisverzekering. Je betaalt dus alleen je eigen risico. In 2024 is dat €385, tenzij je zelf voor een hoger eigen risico gekozen hebt. We willen echter niet dat de kosten een probleem vormen om van je verslaving af te komen. Neem daarom contact met ons op als de kosten een probleem vormen voor je behandeling, dan kunnen we kijken hoe we dat het beste op kunnen lossen.

Momenteel kunnen we helaas geen mensen in behandeling nemen die verzekerd zijn  bij  ASR (DITZO, De Amersfoortse), ENO (Salland, Zorgdirect, Hollandzorg) of Zorg en Zekerheid.


Hulp bij verslaving: Trubendorffer

Ben je op zoek naar een professionele afkickkliniek in Brabant? Opname in de afkickkliniek blijkt in de praktijk niet altijd nodig. Neem contact op met Trubendorffer om erachter te komen wat de juiste behandeling voor jou is, wij zijn hiervoor het juiste startpunt. Dit kan door te bellen naar 0800 999 999 8. Op onze behandellocaties in Noord Brabant (locatie Den Bosch of Tilburg) werken deskundige verslavingsexperts je met van je verslaving afhelpen terwijl jij thuis blijft wonen. Mocht het voor jou beter zijn om eerst een detox behandeling te volgen voordat je bij ons in behandeling komt, dan verwijzen wij je door.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.