waarom is gamen verslavend

factoren die van invloed zijn

Naar schatting zijn zo’n 20.000 mensen in Nederland verslaafd aan gamen. Maar waarom is gamen verslavend en wat maakt dat gamen zo verslavend is? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van een gameverslaving. Ben je verslaafd geraakt? Dan helpen we je stoppen met gamen met een bewezen effectief behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de gametest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Gameverslaving

Een computergame spelen kan leuk en ontspannend zijn. Maar steeds meer mensen, vooral jonge mannen, raken eraan verslaafd. Bij een gameverslaving kun je niet stoppen met spelen en word je onrustig als je niet speelt. Je sociale leven, gezondheid en verantwoordelijkheden lijden onder je gamegedrag.


Waarom is gamen verslavend? Persoonlijke factoren

Wat maakt gamen verslavend? Allereerst spelen persoonlijke factoren een rol. Een laag zelfbeeld, onvoldoende sociale vaardigheden, aandoeningen als ADHD of een depressie en je gevoeligheid voor neurotransmitters als dopamine en adrenaline spelen een rol. Ook problemen thuis, op school of op het werk kunnen je verslavingsgevoeligheid doen toenemen. Bovendien is het makkelijker om verslaafd te raken als je veel en vaak games kunt spelen.


Waarom is gamen verslavend? Factoren in de games zelf

Daarnaast worden games zo ontworpen dat je ze wilt blijven spelen. Game-ontwerpers verwerken daarom de volgende elementen vaak in hun games:

  • Een fantasiewereld waar je in op kunt gaan
  • Onvoorspelbare beloningen
  • Sociale druk bij games die je als team speelt

Verslavingshulp bij Trubendorffer

Waarom is gamen zo verslavend? Persoonlijke factoren en elementen in de games zelf spelen een rol. Wil jij stoppen met gamen, maar lukt je dat niet zelf? Dan kun je terecht bij Trubendorffer voor professionele hulp. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998. Je herstelt in je eigen vertrouwde woonomgeving van je gameverslaving en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen. Daarmee is de kans op blijvend herstel het grootst.

☎ Bel 0800 - 999 999 8