stoppen met gokken

wij bieden hulp

Gok je vaker en langer dan je eigenlijk zou willen? Schaam je je voor je gokgedrag en heeft het gokken negatieve gevolgen op je dagelijkse leven? Grote kans dat je gokverslaafd bent. Want gokken is net zo verslavend als drugs en alcohol. Gelukkig kun je ook van deze verslaving afkomen met de juiste hulp.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

Ik wil stoppen met gokken

Even een kraslot kopen, een paar euro in de fruitautomaat gooien bij de snackbar, een online bingospel, een potje kaarten of inzetten op sportwedstrijden. Gokken is overal en dat maakt het soms moeilijk om de verleiding te weerstaan.

Herken je dit? Dan ben je niet de enige: in Nederland zijn er bijna 80.000 probleemgokkers. Wij kunnen jou helpen om te stoppen met gokken.


Symptomen van gokverslaving

Gokverslaving komt voor in alle lagen van de samenleving. Je kunt aan de hand van het volgende lijstje checken of gokprobleem hebt:
● je denkt voortdurend aan gokken
● je gokt langer en vaker dan je van plan was
● je blijft doorgaan met gokken tot je laatste geld op is
● je kunt niet zelfstandig stoppen met gokken
● je leent geld om te kunnen gokken
● je gokt om je financiële verplichtingen te kunnen betalen
● je – als je stopt – last krijgt van: slapeloosheid, paniekreacties, geïrriteerdheid en hoofdpijn


Hoe stoppen met gokken?

Gokken wordt ook wel een verborgen ziekte genoemd, omdat je het niet aan iemand kunt zien. Je gebruikt geen chemisch middel om je lekker te kunnen voelen. Maar door de spanning van het gokken komen echter wel degelijk stoffen vrij in jouw lichaam, waardoor je in een roes komt. Dat maakt gokverslaving even serieus als een drugs- of alcoholverslaving.

Als je stopt met gokken kun je vervelende klachten krijgen: hoofdpijn, trillen, slaapproblemen en zweten. Net als andere verslavingen is een gokverslaving een ziekte, die niet vanzelf overgaat.

Ben je klaar met je eigen gokgedrag? Neem dan contact met ons op.


Geen afkickkliniek. Gokken afbouwen met ambulante hulp

Kun jij de spanning die gokken geeft niet weerstaan? Voel je je onrustig en slecht als je stopt met spelen? Dat zijn ontwenningsverschijnselen, tijd om aan de bel te trekken. Trubendorffer heeft een intensief en bewezen herstelprogramma om van je gokverslaving af te komen. Je hoeft daarvoor meestal niet naar een afkickkliniek.

Stoppen met gokken? Zo helpen wij je

Tijdens je behandeling blijf je in je eigen omgeving en kun je je nieuwe geleerde vaardigheden direct gebruiken in de samenleving. Speel niet langer meer met je toekomst en zet vandaag de eerste stap naar je behandeling!

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. 

☎ Praat nu met een deskundige