Verslaafd aan de liefde

kan dat?

Mensen kunnen niet zonder liefde van anderen. Maar wanneer je relatie met een ander ten koste gaat van jezelf en je niet meer zonder de ander kan, kan het zijn dat je verslaafd bent aan de liefde. Trubendorffer beschrijft deze verslaving en wat je eraan kunt doen met behulp van onze ambulante verslavingsprogramma’s bij jou thuis.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de relatietest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Verslaafd aan de liefde, kan dat?

Je hebt je hele leven liefde nodig van andere mensen. Je kan hier echter in doorslaan en afhankelijk worden van de ander, ten koste van jezelf. Je geeft je eigen identiteit op om de ander te pleasen. Vaak zijn je verwachtingen van de ander extreem hoog. Omdat jij zoveel voor hem of haar doet, verwacht je ook dat de ander er altijd voor jou zal zijn. Het hoeft niet om romantische of seksuele relaties te gaan. Een liefdesverslaving kan zich ook richten op bijvoorbeeld een kind, religieuze leider of zelfs een onbekende (vaak beroemdheden).


Hoe raak je verslaafd aan de liefde?

Iemand die verslaafd is aan de liefde is vaak emotioneel verwaarloosd in zijn of haar jeugd. Door je ouders te pleasen probeerde je nog wat aandacht en liefde te krijgen. Wanneer je deze strategie ook op volwassen leeftijd blijft toepassen, gebruik je je relaties om te vluchten van angst, pijn en verdriet. In plaats van een gezonde wederkerige relatie aan te gaan, verwaarloos je je eigen behoeftes en offer je jezelf continu op om de ander te pleasen.


Trubendorffer helpt bij liefdesverslaving

Om van je liefdesverslaving af te komen, is het belangrijk om je eigenwaarde op te bouwen en trauma’s uit je verleden te verwerken. Zo kun je weer van gezonde relaties genieten. Trubendorffer helpt je met een effectief ambulant verslavingsprogramma, je volgt behandelingen op één van onze locaties terwijl je thuis blijft wonen. Je wordt niet opgenomen in een kliniek. Bel ons vandaag nog op 0800-999 9998 voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8