Wat is blowen

effecten en risico's

Je hoort het regelmatig langskomen en ook kinderen komen er op steeds jongere leeftijd mee in aanraking: blowen. Maar wat is blowen eigenlijk en is het gevaarlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat blowen is en wat de effecten en risico’s zijn. Ben je verslaafd geraakt aan blowen, dan kun je bij ons terecht om te herstellen van je verslaving. Je woont thuis en volgt ons intensieve behandelprogramma op één van onze locaties.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is blowen?

Je hebt vast wel eens gehoord of geroken dat mensen aan het blowen waren. Maar wat is blowen precies? Blowen is het roken van cannabis. Andere namen hiervoor zijn hennep, marihuana, hasj of wiet. De meeste mensen blowen thuis, in een coffeeshop of op straat.


Wat zijn de effecten van blowen?

Van blowen voel je je ontspannen en rustig. Ervaringen als muziek worden vaak mooier en je lacht makkelijker.


Wat zijn de risico’s van blowen?

Van blowen kun je ook angstig worden, zeker wanneer je nog niet vaak geblowd hebt of wanneer je te veel cannabis gebruikt. Ook zorgt cannabis voor geheugenstoornissen en problemen met het reguleren van je emoties. Blowen verhoogt ook je risico op kanker van je mond en luchtwegen. Bij regelmatig blowen kun je bovendien verslaafd raken.


Wil je stoppen met blowen? Trubendorffer helpt

Verzucht jij ook wel eens “Wat is blowen toch verslavend…”? Wacht dan niet langer en bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek met de betrokken medewerkers van Trubendorffer. Met ons intensieve behandelprogramma hebben we al duizenden mensen van hun verslaving helpen herstellen. Daarbij kom je regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele hulp, die bestaat uit persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen met anderen die van hun verslaving aan het herstellen zijn. Je herstelt in je eigen omgeving, waardoor de kans op blijvend herstel het grootst is.

☎ Praat nu met een deskundige