Overdosis wiet

kan dat?

Ruim 20% van de volwassen Nederlanders geeft aan wel eens geblowd te hebben. De meeste mensen schatten de risico’s van wiet ook laag in. Maar kan je een overdosis wiet nemen? En is er ooit iemand dood gegaan aan blowen? En gebruikt iemand een overdosis wiet: wat te doen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom een overdosis wiet gebruiken mogelijk is. Blow jij te veel? Meld je dan aan voor ons intensieve behandelprogramma, waarmee je herstelt terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Een overdosis wiet: kan dat?

Is er ooit iemand dood gegaan aan blowen? Voor zover bekend is dat niet zo. Je kunt echter wel een overdosis wiet gebruiken. Vooral mensen die voor het eerst wiet gebruiken, weten niet hoe sterk het effect is. Omdat het een tijdje duurt voordat je het effect merkt, kan je een overdosis wiet nemen zonder dat je dat meteen doorhebt.


Overdosis wiet: wat te doen

Behalve angst, paranoia en agressie kun je ook bewusteloos worden door wiet. Zeker bij mensen met onderliggende ziektes, bijvoorbeeld een hartprobleem, kan een overdosis wiet gevaarlijk zijn. Is iemand extreem onrustig, angstig of bewusteloos door wiet? Schakel dan medische hulp in om ernstige complicaties te voorkomen.


Overdosis wiet en verslaving

Gebruik je regelmatig een overdosis wiet, dan kan dat tot verslaving leiden. Probeer zo weinig mogelijk te blowen en gebruik ook regelmatig enkele dagen geen wiet. Vind je dat moeilijk? Zoek dan professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Stoppen met blowen bij Trubendorffer

Ben jij bang voor een overdosis wiet, maar lukt het niet om te stoppen met blowen? Dan kun je terecht bij Trubendorffer. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998. Met ons effectieve behandelprogramma zijn al duizenden mensen hersteld van hun verslaving. Je woont gewoon thuis en komt naar onze behandellocaties voor individuele begeleiding en participatie in zelfhulpgroepen.
☎ Praat nu met een deskundige