Gevolgen van blowen

Dit doet het met je

Gebruik jij cannabis? Dan heb je mogelijk te maken met de gevolgen van blowen op korte termijn en mogelijk ook op langere termijn. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de gevolgen van blowen zijn en waarom blowen en relatieproblemen vaak samen voorkomen. Ben je verslaafd geraakt? Dan helpen wij je herstellen met ons intensieve behandelprogramma. Je komt daarvoor regelmatig naar één van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Gevolgen van blowen op korte termijn

Veel mensen gebruiken cannabis om te ontspannen. Daarbij merk je van het blowen de gevolgen op je hersenen, zoals sufheid, verminderde concentratie en geheugenproblemen. Ook een lage bloeddruk en coördinatieproblemen komen regelmatig voor. Dit duurt meestal zo’n 3 tot 4 uur. Sommige mensen hebben last van een bad trip, een van de andere gevolgen van blowen. Je wordt dan extreem angstig en krijgt hartkloppingen.


Gevolgen van blowen op lange termijn

Als je één keer cannabis gebruikt, ervaar je niet de gevolgen van blowen op de lange termijn. Bij dagelijks blowen zijn de gevolgen wel ernstiger. Behalve longschade heeft regelmatig blowen ook gevolgen voor je hersenen. Je kunt last krijgen van angst, psychoses, geheugenproblemen en vermoeidheid. Ook komen regelmatig blowen en relatieproblemen samen voor.


Gevolgen van blowen: cannabisverslaving

Bij dagelijks blowen kunnen de gevolgen zijn dat je verslaafd raakt aan cannabis. Behalve schade aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen relatieproblemen ontstaan, omdat je je schaamt en alles doet om toch te blowen. Zoek bij verslaving professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Herstellen van je cannabisverslaving bij Trubendorffer

Heb jij te maken met de gevolgen van blowen, maar kun je niet stoppen? Dan kun je terecht bij Trubendorffer. Je volgt ons intensieve behandelprogramma op één van onze behandellocaties. Je blijft thuis wonen en kunt dus gewoon je dagelijkse activiteiten blijven volgen. Bel 0800-999 9998 en bespreek wat wij voor jou kunnen betekenen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8