blowen schadelijk?

lees hier hoe dit zit

Veel mensen denken dat blowen niet erg schadelijk is, maar dat is helaas niet waar. Wiet en hasj mogen dan softdrugs zijn, blowen is slecht voor je gezondheid en kan grote gevolgen hebben voor je dagelijks leven. Wil je stoppen met blowen? Met de juiste hulp lukt het.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed

Is blowen schadelijk?

Omdat hasj en wiet worden gezien als softdrugs, lijkt blowen onschuldig. Toch kan je ook aan softdrugs verslaafd raken. Zeker omdat het THC-gehalte in wiet en hasj tegenwoordig heel erg hoog is. Bovendien is blowen slecht voor je gezondheid. Ook kan je dagelijks leven eronder gaan leiden als je regelmatig blowt. Het kan problemen geven op je werk of studie en ook je sociale leven kan eronder lijden.


Negatieve effecten blowen

Of je nou kiest voor hasj of wiet, schadelijk is het sowieso. Dit is waarom:

● Je korte termijn geheugen gaat achteruit
● Je kunt je angstig voelen of zelfs depressief worden
● In het ergste geval kun je een psychose krijgen
● Het kan hart- en vaatziekten veroorzaken
● Het is slecht voor je longen
● Je kunt allergieën ontwikkelen als gevolg van blowen


Tips stoppen met blowen

Wil je zelf proberen om te stoppen omdat blowen schadelijk is of omdat je leven er niet leuker op is geworden sinds je veel blowt? Hier wat handige tips:

  • Sta regelmatig stil bij het feit dat blowen schadelijk is en dat het dus goed is om te stoppen.
  • Vermijd situaties waarbij je gaat blowen.
  • Bepaal een stopdatum.
  • Blow helemaal niet meer. Ook niet af en toe.
  • Bedenk waarom je blowt. Heeft het met stress te maken of emotionele problemen? Pak de oorzaak aan.
  • Lukt het je zelf niet om te stoppen? Zoek hulp.

Blowen is schadelijk dus zoek hulp

Lukt het je niet om zelf te stoppen met blowen? Schaam je niet. Van een verslaving afkomen is nou eenmaal niet makkelijk. Bel ons als je hulp nodig hebt. Wij zijn 365 dagen per jaar 24/7 bereikbaar en we hebben geen wachtlijsten. Trubendorffer biedt intensieve en effectieve ambulante zorg. Dit betekent dat je tijdens de behandeling gewoon thuis kunt blijven wonen en door kunt gaan met je dagelijkse leven. Hierdoor leer je om te gaan met lastige situaties en is de kans op een terugval klein. Bovendien worden onze behandelingen volledig vergoed door je ziektekostenverzekering (op je eigen risico na).

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt dus altijd bellen voor een intake of terugbelverzoek. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige