Effecten alcohol welke zijn er?

Veel mensen in Nederland drinken regelmatig alcohol. Maar welke effecten heeft alcohol op je lichaam? Trubendorffer legt uit wat de effecten van alcohol zijn. Bovendien helpen wij je wanneer je verslaafd bent geraakt aan alcohol. Ons ambulante thuisprogramma heeft al veel mensen blijvend van de drank afgeholpen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Effecten alcohol per glas

De effecten die alcohol heeft, zijn afhankelijk van je geslacht, de hoeveelheid die je drinkt, hoe snel je drinkt, of je erbij eet en of je afwisselt met niet-alcoholische dranken. Dit zijn de geschatte effecten van alcohol per glas:

  • 1–2 glazen: alert, vrolijk, ontspannen, warm gevoel, snellere hartslag en ademhaling
  • 2–7 glazen: ontremd, geheugenproblemen, tragere reacties
  • 6–14 glazen: emotioneel, ongecoördineerd, zelfkritiek verdwijnt, rood gezicht, black-out
  • 10–19 glazen: verdoofde zintuigen, in de war
  • Meer dan 20 glazen: bewusteloosheid, coma, overlijden

Effecten die alcohol heeft op je gezondheid

Wanneer je af en toe een glaasje drinkt, is alcohol niet slecht voor je gezondheid. Wanneer je vaak en/of veel drinkt, nemen de risico’s op gezondheidsproblemen toe. Zo verhoogt alcohol het risico op kanker (borstkanker, darmkanker, blaaskanker, slokdarmkanker, mond- en keelkanker), beroerte, dementie, leverziekten en verminderde vruchtbaarheid.


Risico op alcoholverslaving

In Nederland zijn ruim 1 miljoen zware drinkers: mensen die minimaal 14 glazen alcohol per week drinken. Ongeveer 80.000 van hen zijn verslaafd aan alcohol. Je kunt dan niet meer zonder alcohol en hebt last van de effecten van alcohol in je normale activiteiten. Je krijgt bijvoorbeeld sociale en financiële problemen en functioneert niet meer goed op school, studie of werk.


Behandeling van alcoholverslaving bij Trubendorffer

Heb je last van de verslavende effecten die alcohol heeft? Neem dan contact met ons op via 0800-999 9998 voor een intake. Bij Trubendorffer helpen we je met een ambulant programma, waarbij je in je eigen omgeving herstelt van je verslaving. Behalve een kortdurende detox word je dus niet opgenomen in een afkickkliniek.
☎ Bel +3108009999998