Alcohol en spieren

geen goede combinatie?

Het overkomt sporters wel eens: je drinkt alcohol en daarna zijn je spieren stijf en pijnlijk. Wat is de invloed van alcohol op je spieren en gewrichten? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom alcohol en je spieren trainen niet goed samengaan. Met ons bewezen effectieve programma helpen we je herstellen als je een drankprobleem hebt, terwijl je gewoon thuis woont.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Wat is de invloed van alcohol op spieren en gewrichten?

Je lichaam heeft op verschillende manieren last van alcohol en verzuring van je spieren is er één van. Er ontstaat schade door alcohol en stijve spieren, zwellingen en spierzwakte kunnen het gevolg zijn. Ook kun je gewrichtsontstekingen krijgen door alcohol en door je spieren te gebruiken, vererger je de pijn van de ontsteking.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Alcohol en spieren trainen: geen goede combinatie

Als je spierkracht op wilt bouwen, kun je beter geen alcohol drinken. Behalve spierpijn door alcohol en verzuring van je spieren, remt alcohol namelijk de spieropbouw door vochtgebrek en verstoring van testosteron en cortisol.


Verslaving aan alcohol en pijnlijke spieren

Je krijgt makkelijker gezondheidsproblemen bij regelmatig gebruik van grote hoeveelheden alcohol en stijve spieren zijn één van de gevolgen van alcoholmisbruik op lange termijn. Dat komt door het giftige effect van alcohol en je spieren kunnen extra beschadigd worden door het ongezonde voedingspatroon en vitaminegebrek dat veel alcoholisten hebben.


Trubendorffer helpt je stoppen met alcohol

Drink je regelmatig te veel alcohol en heb je pijnlijke spieren of andere klachten? Stop met het drinken van te veel alcohol en je spieren zullen je dankbaar zijn. Vind je dat moeilijk? Bel dan 0800-999 9998 voor een gesprek bij Trubendorffer. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al veel mensen blijvend hersteld van hun drankverslaving. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor deelname aan zelfhulpgroepen en persoonlijke begeleiding en herstelt in je vertrouwde woonomgeving.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou