Afbraak alcohol

hoe gaat dat?

De meeste mensen drinken wel eens alcohol. Maar hoe wordt alcohol afgebroken en is er een manier om de afbraak van alcohol te versnellen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe de afbraak van alcohol verloopt en waarom je na het drinken van alcohol de afbraak niet sneller kunt laten verlopen. Drink je regelmatig te veel en kun je niet zonder alcohol? Met ons intensieve behandelprogramma kunnen we je helpen herstellen van je alcoholverslaving terwijl je gewoon thuis woont.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Hoe wordt alcohol afgebroken?

Als je alcohol drinkt, wordt dat via je maag opgenomen in je bloed. Daarna vindt de afbraak van de alcohol in je lever plaats. De stoffen die ontstaan bij de afbraak van alcohol plas je daarna uit. Na volledige afbraak is de alcohol niet in je bloed, adem of urine te meten.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Kun je de afbraak van alcohol in je lichaam versnellen?

Hoewel na het drinken van alcohol de afbraak niet bij iedereen even snel gaat, kost de afbraak van alcohol door je lever gemiddeld 1,5 uur per standaardglas. Er is geen manier om van je ingenomen alcohol de afbraak te versnellen. In tegenstelling tot de afbraak van alcohol kan je lichaam wel gestimuleerd worden om de alcohol minder snel op te nemen. Wissel daarvoor je alcoholische drankjes af met water en drink niet op een lege maag. Daarmee versnel je niet de afbraak, maar wordt alcohol in je bloed minder snel opgenomen.

Trubendorffer helpt bij alcoholproblemen

Maak jij je zorgen over de afbraak van alcohol in jouw lijf? Weet jij precies hoe snel de afbraak van alcohol gaat en pas je je drinkgedrag daarop aan? Of drink je juist zo snel mogelijk? Vraag je dan eens af of je een drankprobleem hebt. Bij Trubendorffer kunnen wij je daarmee helpen. Bel 0800-999 9998 en vraag naar ons behandelprogramma. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele begeleiding.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou