Dagelijks alcohol drinken

hoe slecht is dat?

Het merendeel van de Nederlanders drinkt met enige regelmaat alcohol. Maar wanneer wordt dat alcoholmisbruik? Hoe slecht is het voor je om dagelijks alcohol te drinken, bijvoorbeeld 4 glazen wijn per dag? En hoeveel drinkt een alcoholist per dag? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft uitleg over de gevolgen van dagelijks alcohol drinken. Bovendien hebben wij met ons thuisprogramma al veel mensen van hun drankprobleem afgeholpen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Dagelijks alcohol drinken

Ruim drie kwart van de Nederlanders boven de 12 jaar drinkt wel eens alcohol. Eén op de 9 mensen is een excessieve drinker. Voor mannen houdt dit in dat zij minimaal 1 keer in de week ten minste 6 glazen alcohol drinken en minimaal 14 glazen per week. Voor vrouwen is dat 7 glazen per week en 4 glazen wijn per dag (of natuurlijk een andere alcoholische drank). Hieronder vallen bijvoorbeeld ook mensen die elke dag een fles wijn drinken, hoewel dat minder vaak voorkomt dan mensen die in het weekend flink drinken.


Hoeveel drinkt een alcoholist per dag?

Nederland telt ruim 82.000 alcoholverslaafden. Zij verlangen dwangmatig naar alcohol en kunnen niet stoppen, ook al willen ze dat wel. Hierbij is geen vaste definitie van de hoeveelheid drank die een alcoholist drinkt, maar elke dag een fles wijn drinken komt onder deze groep regelmatig voor.


Gevolgen van dagelijks alcohol drinken

Alcohol is slecht voor je gezondheid en verhoogt je risico op kanker, beroerte, impotentie en onvruchtbaarheid. Overmatig alcoholgebruik kan negatieve gevolgen hebben voor je relaties en je dagelijkse bezigheden, zoals school, studie of werk. Ook kunnen er financiële problemen ontstaan door je alcoholverslaving.


Trubendorffer helpt bij alcoholverslaving

Heb jij last van de gevolgen van dagelijks alcohol drinken? Trubendorffer kan je helpen. Bel ons daarom vandaag nog voor een eerste gesprek. We kijken dan samen welke behandeling voor jou het beste is. Je kunt ons bellen op 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8